|
|
| Консультації з питань грудного вигодовування | |
| |
Автор | Повідомлення |
---|
Зіронька
Кількість повідомлень : 125 Пункти профілю : 146 Репутація : 25 Дата реєстрації : 24.10.2014
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 19/11/2014, 22:58 | 151 |
| Ось і нам виповнилось 6 місяців і набрали ми аж 300 грам .Зараз важить моя Маруся 5900,рість 62 см. Шо то в мене за дитина, худа така??? |
| | | Марочка
Кількість повідомлень : 23 Пункти профілю : 25 Репутація : 2 Дата реєстрації : 09.11.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 19/11/2014, 23:21 | 152 |
| - Зіронька пише:
- Ось і нам виповнилось 6 місяців і набрали ми аж 300 грам .Зараз важить моя Маруся 5900,рість 62 см. Шо то в мене за дитина, худа така???
Вона не худа, а мініатюрна Головне, щоб була здорова. Не знаю як вона раніше набирала, але в мене обидва синочка між 5 і 6 місяцем набрали 300-400грам. А потім бувало і по 100грам в місяць. До речі, вага/зріст у неї нормально співвідносяться. |
| | | Мотря
Кількість повідомлень : 367 Пункти профілю : 504 Репутація : 137 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 19/11/2014, 23:23 | 153 |
| З якою вагою твоя мала народилася? Якого зросту, статури і ваги ви з чоловіком? Який набір у малої по місяцях? Ех, то треба шматки різних форумів як пазли складати, щоб картинка вийшла загальна. |
| | | Зіронька
Кількість повідомлень : 125 Пункти профілю : 146 Репутація : 25 Дата реєстрації : 24.10.2014
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 19/11/2014, 23:24 | 154 |
| Дякую, Ірусь. Ти мене розсмішила. Та вже, яка є... |
| | | Зіронька
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 19/11/2014, 23:33 | 155 |
| Народилась з вагою 2600, ростом 48 см. 1міс. +1100, 2 міс. 400 гр., 3 міс.300 гр., 4 міс. 500гр, 5 міс.600 гр, і 6 міс. 300 гр. Тобто зараз її вага 5900 і 62 см. Я зараз важу 52 кг, ріст 160, а чоловік 187 і 73 кг(худий і високий). Старший синочок добре набирав вагу. Мала спить біля мене , то за ніч разів 4 гамає цицю... |
| | | Karapuz
Кількість повідомлень : 324 Пункти профілю : 370 Репутація : 30 Дата реєстрації : 26.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 19/11/2014, 23:34 | 156 |
| як мама невеличка то і для доні це нормально..тим більше татко худий.. |
| | | ЛЮдмілка
Кількість повідомлень : 70 Пункти профілю : 69 Репутація : 5 Дата реєстрації : 24.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 19/11/2014, 23:45 | 157 |
| Зіронька, ну то мала в тебе народилась крихітною і набирала більш- менш. Моя доця досить гарно набирає ( в 5 міс 7700 і 69 см), але вона й родилася 3800 і 53 см. А от синулька мій завжди набирав мало і зараз в 6 років десь 18 кг має (а може й ні), але нічого йому не бракує))) |
| | | Latifa
Кількість повідомлень : 49 Пункти профілю : 62 Репутація : 15 Дата реєстрації : 24.10.2014
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 20/11/2014, 00:01 | 158 |
| Віка, моя донечка народилася 3700 г, ріст 54, але насправді там було 51 см. У 6 міс. ми важили 7400 г, а виросли до 66 см. Набирала теж по трошки. Зараз має неповних 10 кг у 1 рік і 3 міс. |
| | | ·٠•●๑...Оливка....๑●•٠· Admin
Кількість повідомлень : 760 Пункти профілю : 964 Репутація : 127 Дата реєстрації : 17.08.2014 Звідки : Бурштин
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 20/11/2014, 00:49 | 159 |
| - Зіронька пише:
- Ось і нам виповнилось 6 місяців і набрали ми аж 300 грам .Зараз важить моя Маруся 5900,рість 62 см. Шо то в мене за дитина, худа така???
О, як я тебе розумію !! Я теж таке проходила. 400 гр- це було найбільше, що вона набрала, а так 150-200 грн. В мене тка паніка була, доходило до абсурду - кожен день важила малу, і це ше більше пригнічувало, а потім, не витримала вирішила дати суміш, але нам повезло - вона від неї категорично відмовилася і тоді я заспокоїлася, значить дитина неголодна, а просто така вона вже є. Нам майже два - і вона далі така ж худезна, і їсть дууууже мало. Так шо змирися і не хвилюйся, головне би здорова була, як то кажут !!!! _________________ Ми всі одна сім‘я, Єдина ми родина – Мільйони різних «Я», А разом – Україна!
|
| | | Karapuz
Кількість повідомлень : 324 Пункти профілю : 370 Репутація : 30 Дата реєстрації : 26.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 20/11/2014, 08:45 | 160 |
| Ох дівчатка, моя Віра народилась 49 см і з вагою 3200 а в рік мала 72см і 8 кг ніби і не багато а такий гномик пухлінький получився, в 6 міс скинула 50 гр а набирала після 6 міс по 100-150 гр |
| | | Наталі Волошка
Кількість повідомлень : 312 Пункти профілю : 329 Репутація : 23 Дата реєстрації : 24.10.2014
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 20/11/2014, 10:40 | 161 |
| Мій карапуз теж з 5 до 6 скинув 100 грам. Я думала, що це бо трошки хворіли, а, може, просто вік такий.. |
| | | justmary
Кількість повідомлень : 134 Пункти профілю : 135 Репутація : 13 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Станіславів
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 20/11/2014, 11:04 | 162 |
| Зіронька, я думаю то у вас генетично Я ж тебе бачила, ти мініатюрна та й мала маленька,тим більше що таке мацьопство народилось. Слухайте, а вас не напрягає те постійне зважування?) Я свого малого важила останні два рази в гостях, бо там була дитяча вага, а так то навіть і не ходимо на те змірювання та зважування, бачу що шмоткі старі стають замалі,значить росте)) Дитина поводиться гарно,ну не враховуючи деякі ночі, то я й навіть не мордую його і мені лінь підійти в сусідній двір в нашу поліклініку щоб зміряти і зважити,тим більше що боюсь щоб чогось не підчепив,так як зара період вірусів всяких. Як введете прикорм і особливо після кашок,то дітки почнуть набирати вагу |
| | | Мотря
Кількість повідомлень : 367 Пункти профілю : 504 Репутація : 137 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 20/11/2014, 11:44 | 163 |
| Зіронько моя!))) Я не бачу приводу для паніки. Знаю, що в 6 місяців дитина має подвоїти свою вагу, про це всюди пишуть у зв'язку з уведенням прикорму, що подвоэння ваги у півроку - ознака того, що дитина нормально розвивається і її травна система добре працює на засвоєння їжі. 2.600*2=5.200, а твоя мала має 5900, тобто вона своє завдання виконала, ще й трошки перевиконала. Те, що вона набрала менше, теж закономірно, бо в такому віці дитина стає активніша, рухливіша, вже не лежить полінцем, а витрачає свою енергію на перевертання, можливо навіть повзання і цілу купу нових речей, які вона навчилася робити. До 3 місяців набір ваги здебільшого більший, у 4-6 уже менший, це нормально і закономірно. Може, ви хворіли, може, зубки різалися або на підході, - це все в сумі може спричинити менший набір ваги. Та й генетика в малої така, що навряд чи вона буде пухкенькою і товстенькою в тебе. Подивися собі статтю: http://breastfeeding.org.ua/how/feed/massa.html, там є воозівські таблиці, за допомогою яких можна перевірити, чи відповідає ваші зріст і вага нормам. Наскільки бачу своїми підсліпкуватими очима,то ви йдете по нижній межі норми. І ще я б радила тобі дивитися на дитину: як вона поводиться, як розвивається, чи весела, активна і грайлива, чи її фізичний розвиток відповідає нормам, чи достатньо вона пісяє. А якщо вага просто менша, ніж би хотілося твоїй лікарці, а в дитини все гаразд - це проблеми лікарки, а не дитини і твої. - Цитата :
- Проблема состоит только в том, что таблицы ежемесячных прибавок веса, которыми располагает большинство педиатров (и даже не пытается искать какую-то новую информацию), были составлены более 30 лет назад и основываются на статистике по детям, находящимся на искусственном вскармливании. «Искусственники», в отличие от грудничков, прибавляют в весе довольно стабильно - а именно столько, сколько считают нужным производители смеси. В первом полугодии это прибавки по 600-800 г/месяц, а потом по 500-700 г в месяц. Но педиатры, глядя в старые таблицы, требуют то более редкого кормления для младенцев первых месяцев жизни (что приводит к снижению лактации у мам), то докорма смесью для малышей после 4 месяцев.
Грамотных специалистов возмущает такой подход со стороны коллег. Американский педиатр Роберт Мендельсон высказался весьма категорично: «Так как вес грудных детей нередко не совпадает с «нормой» в таблице от производителей детского питания, предполагается, что педиатр, вместо того, чтобы успокоить перепуганных родителей и объяснить им, что повода для тревоги нет, порекомендует прекратить кормление грудью и перевести ребенка на питательные смеси. А напоминание о них у врача всегда под рукой. Слишком часто взвешивание ребенка заканчивается такими рекомендациями. В результате ребенок лишается иммунной поддержки и других преимуществ грудного вскармливания». По мнению экспертов ВОЗ, в старых нормативах идеальный вес для 2-3-летних детей завышен на 15-20% - и именно в этом кроется одна из причин «эпидемии» ожирения, поразившей мир в последние десятилетия. Что же делать, если родителям сообщили, что их ребенок набирал в весе слишком мало и ему требуется докорм? Ведь в некоторых случаях это бывает действительно объективно необходимо! Прежде всего, нужно свериться с новыми нормативами. И обратите внимание, что серьезным нарушением является только выход росто-весовой кривой вашего малыша за самые крайние пределы. Если очередная точка развития ребенка находится в зеленой или красной зоне, то беспокоиться вообще не о чем. А если вес или рост малыша остановились в верхней или нижней черной зоне, то постарайтесь принять в расчет следующее: как у самих родителей с ростом и весом, как прибавляли в детстве они сами, жизнерадостный ребенок или вялый, хорошо ли развивается, часто ли болеет. Если малыш шустрый, довольный жизнью, ведет себя как здоровый, то обычно проблемы никакой нет. Для полной уверенности родителей в том, что со здоровьем их ребенка все в порядке, доктор Джей Гордон и специалист по грудному вскармливанию Черил Тейлор Вайт рекомендуют ответить на такие вопросы: Действительно ли часто ваш ребенок прикладывается к груди? Достаточно ли часто ребенок мочится и какает? Моча у ребенка чистая, прозрачная, бледно-желтая? Глаза у ребенка яркие и блестящие? Имеет ли кожа ребенка здоровый цвет и структуру? Энергично ли двигается ребенок? Растут ли у него ногти? Выполняет ли он нормы развития? Чаще всего он доволен и игрив? Сменяются ли периоды отдыха периодами активности? Ответ «нет» на несколько вопросов из списка говорит о том, что ситуацию нужно обсудить с врачом. А вот ответ «да» на все эти вопросы означает, что с малышом все в порядке. |
| | | Кварцяночка
Кількість повідомлень : 217 Пункти профілю : 241 Репутація : 22 Дата реєстрації : 22.10.2014 Звідки : м. Івано-Франківськ
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 20/11/2014, 21:57 | 164 |
| В мене теж малий починаючи з 5міс почав менше набирати. З 5 по 6міс набрав тільки 200гр і після того почав набирати по 200-400гр. Але ми в 5міс вже важили 7800, а народився 3650. Теж переживала, що мало набирав, але всі навколо заспокоїли, що це нормально, тому що дитина стає більш активна |
| | | Зіронька
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 21/11/2014, 08:51 | 165 |
| Дякую, вам, дівоньки, що мене розрадили. Все, я лишаюсь того ровера, що мала худа.Вона добре розвивається: перевертається, пробує повзти ( у неї, правда, ще не дуже виходить ), ще не сидить сама, але пробує вставати...На всі питання вище - відповіді ТАК. |
| | | krIstIk
Кількість повідомлень : 14 Пункти профілю : 14 Репутація : 0 Дата реєстрації : 08.11.2014
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 22/11/2014, 16:09 | 166 |
| зранку встала і зауважила, болить одна грудь. болить на доторк, на прилив і боляче дитину на руках таскати стовпчиком. щоб пояснити - як у бюстику йде кісточка, то цій лініі в напрямку до соска. залоза мяка, не гаряча (така як і друга), не нагрубає, гульок не промацую, але я не спеціаліст. даю дитині висмоктувати нижні дольки. трохи гріла і поносила капустяний листок. може бути, що я спала і десь перетиснула ? перейде чи варто переживати ? випила парацетамол, щоб біль зняло і гірше не було |
| | | Мотря
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 22/11/2014, 16:42 | 167 |
| Парацетамол варто пити тільки тоді, коли температура висока (вища, ніж 38,5) або дуже болить. У лікуванні лактостазу, а це якраз він, парацетамол не допоможе, він просто знімає симптоми. А ти не носиш бюстик з кісточками? Так, ти могла перетиснути, коли спала, міг ліфчик посприяти цьому. Давай дитині якомога частіше цю грудь, підбери позу, щоб підборіддя було повернуте до болючого місця, бо та доля МЗ, на яку вказує підборіддя, завжди найкраще буде висмоктуватися. Найголовніше - добрий дренаж цієї зони шляхом частих прикладань або й 1-2 грунтовних зціджувань. З теплом не переборщи, не можна робити спиртові компреси!!! Біль тримається довго, головне - загальне самопочуття і температура, це показники того, наскільки все серйозно. Тобто, якщо біль локалізується в одному місці, ати себе нормальнов цілому почуваєш, то нічого аж дужестрашного нема. Ось статті про лактостаз і мастит: http://gvinfo.ru/zastoj. |
| | | krIstIk
Кількість повідомлень : 14 Пункти профілю : 14 Репутація : 0 Дата реєстрації : 08.11.2014
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 22/11/2014, 17:07 | 168 |
| ношу майки тільки, але то навіть від ковдри могло б бути. за підборіддя дитини в напрямку проблеми знаю. температури нема. ніколи ще не зціджувалась, краще буду дитину "напрягати" )). вчора ми не гуляли, то точно не могла простудити дякую |
| | | Karapuz
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 24/11/2014, 01:37 | 169 |
| Мотречко, я знову до тебе за порадою...мому синочку 2 міс. і 11 днів. ціцю гамаєм справно коли і скльки захочем, а заодно і плюємся і зригуємо ним, лікар сказала це норма просто переїдає, але малюк постійно голодний, після циці спить по пів години максимум а потім знову кричить що хоче їсти. Вночі або спить 2-3 годинки і до ранку сямкає цицю безперервно десь до години 9 або до години 5 кричить що голодний а потім 7 встає далі їсти до гтдини 11-12я от думаю може жирність молочка замаленька? того і переїдається залишаючись голодним |
| | | Karapuz
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 24/11/2014, 01:48 | 170 |
| додам що зригує вінне біленьким сирочком як раніше а апівпрозорим молочком тв ак ніби випльовує його , інколи і під час годування буває таке отя подумала може моє молочко "дієтичне" ? чим можна підвищити жирність? на свій захист напишу що я постійно стараюсь щось зїсти...і коли ми важились, то ваги показали що за два тижня ми набрали 600 гр а за місяць цілий кілограм...але отакі проблемки появились після контрольного зважування |
| | | Мотря
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 24/11/2014, 17:52 | 171 |
| Карапузику, вже тобі накатала одну відповідь, а вона чогось не відправилася(((( Пишу коротко ще раз: молоко не може бути дієтичним, нежирним, поганим: - Цитата :
- Наверное, каждый из нас хотя бы раз слышал и такие сетования кормящих мамочек: «Мое молоко нежирное, «пустое», значит, ребенка нужно докармливать смесью, чтобы он хорошо набирал вес». Удивительно, но эти мамы зачастую «измеряют» жирность своего молока «на глазок». Им кажется, будто оно недостаточно насыщено по цвету и консистенции, слишком жидкое, водянистое, практически прозрачное, из чего тут же делается неутешительный вывод – ребенок полуголодный! А между тем жирность грудного молока с трудом контролируется даже лабораторными тестами из-за своей чрезвычайной изменчивости. Она разнится на протяжении всего срока лактации, в течение суток, а также на протяжении одного и того же кормления. Так, в переднем молоке совсем немного жиров, но они там и не к чему, ведь его роль – обеспечить организм крохи жидкостью, углеводами и витаминами. По мере сосания малышом груди жирность молочка повышается и достигает максимума в конце кормления: через 15-20 минут от его начала концентрация жиров вырастает в 4-5 раз! Именно поэтому заднее молоко более густое и насыщенное по цвету, визуально напоминает капельки жира.
Переднє молоко - водянисте, синювате, містить більше води, заднє - жирне. Чим довше дитина смокче - тим більше отримує задного молока. Висновки 2: 1) не міняти груди часто, пропонувати другу вже тоді, коли дитина повністю висмокче першу; 2) дитина сама регулює жирність молока: хоче поїсти і насититися - смокче довго, хоче попити-перекусити - смокче трошечки. Тут важливо довіряти дитині і віддати в її руки керування цим процесом. Ще не варто їсти різні бомби)) для підвищення жирності молока: горіхи у великій кількості, інші важкі, жирні, а тому шкідливі продукти. Те, що їжа мами впливає на загальну жирність молока - міф, це насправді не так, а такі рецепти можуть пошкодити мамі і дитині (наприклад, горіхи дуже алергенні). Ось подивися на фото внизу справа, це молоко однієї і тієї ж жінки: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B5_%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE. Дуже переживаєш - переважтесь в 2 місяці і 14 днів, побачиш набір за 2 тижні. Набір нормальний - плюнь на зригування, забий на те, чим дитина зригує, яке то молоко, згорнуте, незгорнуте і т.д. І жирністю молока не заморочуйся! Ти змогла народити малюка з нормальною вагою, правда? Змогла дати йому за 9 місяців все, потрібне для росту і розвитку? Твоє харчування не змінилося сильно з часу вагітності? Ти ж не голодуєш? (Та й навіть якби голодувала - організм давав би повноцінне молоко). То чого ти думаєш, що зараз не можеш дати своїй дитині все необхідне? ;) |
| | | Karapuz
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 24/11/2014, 18:06 | 172 |
| Ой, все ті ж поради від подружок, вот і прибігла до тебе....просто зі старшою донечкою молочко було жовтеньке, то мама казала що воно жирне, ситне, а зараз таке синювате, вот і подумала що воно для нього недостатньо ситне, раз висить по 5 годин на мені вночі..я б і рада такому, але сама не висипаюсь, а допомоги чекати, щоб досипати вдень, немаю зараз де, тільки тільки чоловіка на ноги підняла, бо хворів....уже 4-ту добу ходжу як зомбі, сплю по 2-3 години за день, боюсь щоб від такого режиму молоко не пропало..мені радили їсти більше горіхів, продуктів більш жирніших, але я вирішила не експерементувати, та і радили переходити на змішане годування, то я зразу відмовилась, боюсь малюк від грудей відмовиться як донечка, а я настроєна мінімум до рочку на ГВ його протримати |
| | | Karapuz
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 24/11/2014, 18:09 | 173 |
| Та ще й мало того що висить на мені, кричить, плаче, тоді я даю другу..посмокче ту і знову іншу просить, вот так і ночуєм в ротику то з одною то з іншою цицьою, а я ж чітко бачу, що він іменно їсти просить |
| | | Мотря
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 24/11/2014, 21:10 | 174 |
| - Цитата :
- Ой, все ті ж поради від подружок, вот і прибігла до тебе....просто зі старшою донечкою молочко було жовтеньке, то мама казала що воно жирне, ситне, а зараз таке синювате, вот і подумала що воно для нього недостатньо ситне, раз висить по 5 годин
А як ти бачиш, яке воно?! Ти його цідиш? Как выглядит сцеженное молоко - Цитата :
- Те, кто никогда раньше не сцеживался, бывают удивлены, увидев, что сцеженное грудное молоко на вид очень отличается от привычного молока из пакета. В отличие от гомогенизированного покупного коровьего молока, грудное молоко разделяется на слои, если дать ему постоять. Более жирная часть всплывает и образует верхний слой. Это не означает, что молоко испортилось: если слегка встряхнуть бутылку, оно опять станет однородным.
Молоко, сцеженное в разное время, тоже может выглядеть по разному, поскольку множество факторов влияет на его содержание и даже на цвет. Жирность молока может меняться как к дню ото дня, так и в течение одного сеанса сцеживания. Молоко, сцеженное в начале кормления, может выглядеть «обезжиренным» по сравнению с молоком, сцеженным под конец кормления, когда благодаря молоковыталкивающему рефлексу, к соску начинает поступать более жирное молоко. Цвет человеческого молока тоже может варьироваться. Молозиво чаще всего желтое или желтовато-оранжевое. Процесс перехода молозива в «зрелое» молоко может продолжаться около двух недель. В течение этого периода, цвет постепенно меняется и становится голубовато-белым. Даже цвет «зрелого» молока может меняться в зависимости оттого, что мама ест, и принимает ли она какие-либо лекарства. Если в материнском рационе есть газированные или фруктовые напитки, десертные желе, то пищевые добавки-красители могут изменить цвет молока на розовый или розовато-оранжевый. Зеленоватое молоко может означать, что мама пила напитки с зелеными красителями, ела морскую капусту или зеленые овощи в больших количествах. Одна женщина, принимающая некое лекарство по рецепту, рассказывала, что её молоко было чёрным. Замороженное молоко может быть желтоватого цвета. Марічко, а як ви спите вночі? Ти спиш разом з малим? Організуй сон так, щоб ти просто давала йому груди і засинала знов. Світла мінімум, якесь приглушене в іншій кімнаті, коли малий стане старшим і ти звикнеш з ним спати - виключай світло зовсім, для дитини має бути сигнал, що це ніч і треба спати, бо, народившись, маленькі дітки не розрізняють день і ніч і часто "беруть день за ніч", сплять удень і гуляють вночі. - Цитата :
- а допомоги чекати, щоб досипати вдень, немаю зараз де
Малу кладеш спати вдень? Бери малого під ціцьку і лягай у цей час теж спати, кидай усі справи, забивай на все, хай в хаті бардак буде, посуд немитий, головне, щоб ти була виспана і відпочила, бо від твого стану і самопочуття все в хаті залежить! Шануй себе! - Цитата :
- мені радили їсти більше горіхів, продуктів більш жирніших, але я вирішила не експерементувати
І добре зробила: - Цитата :
- А вот на общую жирность молока, которая в среднем составляет около 4%, питание мамы повлиять практически не может. Поэтому хочется предостеречь женщин от стремления повысить жирность молока с помощью тяжёлых жирных продуктов. Особенно часто с этой целью используют рецепты с грецкими орехами, а ведь это может привести к повышенной вязкости молока и аллергической реакции у малыша.
Від підвищеної в'язкості молока можуть бути лактостази і мастити. А ось твоя перевтома, стрес і тривожний стан, постійне переживання з приводу "стає-не стає", "зригує-не зригує", передаються дитині і можуть викликати неспокій, плач і постійне бажання бути на руках: - Цитата :
- Помимо заботы о диете, кормящей женщине и её окружению нужно помнить о том, что её эмоциональное состояние также связано с реакцией ребёнка на молоко. Если мама много нервничает, переутомляется, не находит достаточно понимания и поддержки, то у малыша могут быть боли в животике, общее беспокойное состояние - ребёнок чувствует душевное состояние мамы буквально на физическом уровне - ведь в молоко будут в большем количестве поступать гормоны стресса. Так что в "рационе" кормящей мамы должны быть спокойствие и положительный эмоциональный настрой.
Кажу ще раз: хвилюєшся - зроби тест на мокрі пеленки і переваж. Нормальні результати - забудь про брак молока, нежирне молоко і т.д. Просто закрий це питання. Ти робиш найприродніше - годуєш дитину, це найкраще для твого синочка, в нього все має бути добре, минуть найважчі 3 місяці, ти пристосуєшся до нього, він до тебе, далі буде легше, ще трошечки! |
| | | Марочка
Кількість повідомлень : 23 Пункти профілю : 25 Репутація : 2 Дата реєстрації : 09.11.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 25/11/2014, 00:27 | 175 |
| Напишу свою історію для Karapuz. Може у вас і не таке, як було у мене, та все ж розповім. Був такий період у нас, коли дитина їла і їла. Зригував регулярно і багато, певно переїдав. Син "висів" на грудях всю ніч, плакав, копався ніжками. Я думала, що він голодний і давала смоктати, лише б не плакав. Набирав вагу добре. Вночі прокидався з інтервалом 1-1,5 год. і груди шукав. Іноді і не відпускав груди по кілька годин підряд. Я розуміла, що дитина не може бути голодна при такій частоті прикладань до грудей(молока було дуже багато). Через таке неспокійне спання звернулася до лікаря і лікар нам порадила здати аналіз на дисбактеріоз і виявилося, що він мав проблеми з животиком і таким чином намагався боротися з цим. "Заїдав" біль, на деякий час приглушував дискомфорт, а потім знову просив груди. Коли пройшли курс лікування, то все владналося. |
| | | Karapuz
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 25/11/2014, 11:36 | 176 |
| Дякую, заспокоїла... я сплю з синочком разом, коли годую малого наніч то ніч роблю для старшої, яїї так привчила а вдень вона у мене не спить, хіба годинку на вулиці коли гуляємо..це її так навчили поки я в роддомі була от пробую боротися бо раніше вона в мене засинала в один і то й же час і завжди був обідній сон...я на всі питання відповіла? |
| | | Вірунчик
Кількість повідомлень : 240 Пункти профілю : 259 Репутація : 21 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 26/11/2014, 18:56 | 177 |
| У мене малий почав дуже часто прикладатися до груді. При чому лежачи йому їсти не подобається. Трохи посмокче так грудь, а потім з криком "єєееее" встає на коліна і починає смоктати ту грудь, що зверху. Час від часу при цьому встає на ножки і їсть такою собі буквочкою "г", потім десь відволічеться, полазить по ліжку і знову смокче. Тобто наїстися за один прийом у нас не виходить і їсть він ніби з двох грудей одночасно. Це у малого такий період? Чи то дітки, коли стають старші вже так спокійно не їдять як мацьопики? Вночі теж багато висить на грудях і деколи поривається вставати і лізти до верхньої груді. І ще, у мене груди практично завжди м'ягесенькі, мені здається, що малому не вистачає молока. Я вже навіть думала прикорм швидше вводити. Але боюся, щоб молока не стало менше (якщо йому раптом кабачки страшно сподобаються). Чи то у нас перехідний період і треба просто почекати, щоб вюмалий розсмоктав груди до своїх нових потреб? П.С. Вік малого на лінієчці, у нас вже є один зуб (можливо лізе другий). |
| | | Karapuz
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 26/11/2014, 21:03 | 178 |
| Так груди ж уже і мають бути мякими постійно коли лактація налагоджена...принаймі в мене мякі постійно а молока стає |
| | | Вірунчик
Кількість повідомлень : 240 Пункти профілю : 259 Репутація : 21 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 26/11/2014, 22:20 | 179 |
| У мене після гуляння зі слінгом вони таки трохи повніші і важчі. А так то мягенькі і легенькі і малий їсть нервово. |
| | | Мотря
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 27/11/2014, 11:47 | 180 |
| Віро, побачила щойно, прийду з вулиці - відпишу. |
| | | krIstIk
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 27/11/2014, 13:40 | 181 |
| - Цитата :
- температури нема. ніколи ще не зціджувалась, краще буду дитину "напрягати" ))
після того лактостазу тепер намацую ущільнення і гульки в порівнянні з другою, трохи підниває грудь. промасажовую. то тепер чекати, що повністю пройде або пізніше йти на узд ? (тоді на 2й день зранку була температура 37.4, але для маститу замала явно. почервоніння шкіри зійшло десь на 3-4й день, біль пройшов через 3 доби. капусту ставила 4-5 днів) |
| | | Мотря
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 27/11/2014, 15:57 | 182 |
| Віро, молока просто так менше стати не може, якщо ти нічого не міняла різко і в гіршу сторону у вашому ГВ. Якщо прикладаєш, як раніше, годуєш вночі, то все ОК. Причин такої поведінки може бути кілька. 1. Діти ростуть, і міняється їх поведінка під грудьми. Отут є цікава стаття про це: http://breastfeeding.org.ua/how/feed/nature.html. 2. Діти ростуть стрибками, тому в твого може бути стрибок у рості, коли йому потрібно більше молока, і він собі його забезпечує, часто прикладаючись до грудей. Тому в тебе відчуття, що груди порожні. Ця їхня "порожність" упродовж кількох днів змусить організм виробляти молока більше, не хвилюйся. Та й дитина з практично порожніх, на думку мами, грудей може висмоктати молока ого-го, повір мені. Якщо є такий голодний криз, якраз не треба нічого давати, передчасно вводити прикорм, просто довірся дитині, вона собі груди розсмокче до потрібного їй стану ;) 3. Малий може нервуватися, що молоко не тече сильно, і треба докладати зусиль. Можуть ще й зубчики, які там на підході (вони лізуть парами здебільшого, а в мого за тиждень вилізло 3 перших, а на початку наступного - ще четвертий) його непокоїти при смоктанні. Тому він може і міняти груди, щоб потік молока був сильнішим. До речі, Богдан теж дико любить таке робити й досі. У такому віці це нормально, дитина вже може потребувати молока з двох грудей на одне годування. 4. Ще йому можуть не давати спокою)) нові навики: вставати на ноги, спираючись на щось, повзти, вони заважають йому спокійно їсти, дитина хоче постійно пробувати нове, повторювати нові рухи, вивчати можливості свого тіла. Більш-менш довгі і спокійні засинання тепер будуть на сон і під час сну, ти можеш іти в якесь таке тихе місце, де дитину ніщо не відволікатиме, не буде руху, шуму, гаму, зміни картинок, і він там кілька разів на день зможе спокійно посмоктати. Словом, твій малюк росте, ти правильно пояснюєш причини такої поведінки, то вже не немовлятко, яке лежить полінцем, пихтить і старанно смокче годинами, а серйозний пацан, якого розриває бажання поїсти і освоювати нові горизонти одночасно)) А про нестачу молока не думай, він ще може на твоєму молоці спокійно і до 8 місяців прожити без прикорму і нормально при цьому розвиватися. Тому з кабачками спішити точно не варто.
|
| | | Мотря
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 27/11/2014, 16:01 | 183 |
| - Цитата :
- після того лактостазу тепер намацую ущільнення і гульки в порівнянні з другою, трохи підниває грудь. промасажовую. то тепер чекати, що повністю пройде або пізніше йти на узд ?
Я так розумію, що температури зараз нема і гострого нічого теж нема? Ти не тільки масажуй, а частіше пропонуй ту грудь дитині, пам'ятай про позу, в якій годуєш, бо крім масажу варто ще заббезпечити добрий дренаж, щоб був відтік молока гарний з тієї долі. Якщо ущільнення далі буде зберігатися, можеш піти на УЗД. У таких випадках допомагають процедури ультразвуку, ним лікують лактостази, тільки у Франківську це не дуже вміють робити, на жаль, наскільки я знаю. |
| | | Вірунчик
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 27/11/2014, 17:19 | 184 |
| Дякую, дякую, дякую! Заспокоїла мене. В ГВ нічого не міняла: їмо коли хочем, скільки хочем і як хочем. З прикормом спішити не буду, бо налаштована на довге гв. Тому будемо "розсмоктувати" груди. |
| | | krIstIk
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 4/12/2014, 16:28 | 185 |
| а до якого віку дитини тест на мокрі пеленки вважається інформативним ? |
| | | Мотря
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 4/12/2014, 20:44 | 186 |
| Доки дитина тільки на ГВ - без допоювання і догодовування. |
| | | krIstIk
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 6/12/2014, 14:40 | 187 |
| ясно )) і сама могла догадатися :) а я ти ставишся до допоювання водичкою дитини до 6 міс виключно на гв, якщо літом страшна спека, або при високій температурі, коли дитина явно істи не дуже хоче, а йде зневоднення. в мене мала хворіла недавно з високою температурою, іла як завжди, але багато зригувала, менше пісяла. існують же всякі ops, регідрони, хумана електроліт і т.п. - то варто давати ? чи воду ? хоча запхнути якусь рідину грудній дитині без пляшки трохи проблема, і невідомо, в якій потрібно к-ті. я свою так і не допювала, тільки відповідна температура повітря і вологість в приміщенні підтримувались. виздоровіла |
| | | Мотря
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 6/12/2014, 15:48 | 188 |
| Нове повідомленняТема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування Сьогодні в 14:40 187Обрати\Скасувати мультицитату Відповісти цитуючи + ---- - - Цитата :
- ясно )) і сама могла догадатися :)
а я ти ставишся до допоювання водичкою дитини до 6 міс виключно на гв, якщо літом страшна спека, або при високій температурі, коли дитина явно істи не дуже хоче, а йде зневоднення. Я проти допоювання у спеку у тому числі, за умови, що годування справді за вимогою. Колись писала на МІ, у мене майже літній Ромчик і літній Богданчик. Коли Ромчик мав 3 місяці, кілька тижнів була просто пекельна спека, то ми чудесно обійшлися без допоювання. Дитина багато смоктала, але й багато пісяла. Ознак зневодненння не було жодних. ВООЗ не рекомендує допоювання до 6 місяців, а її рекомендації стосуються і країн Півночі, і країн Африки ))) Заяви Комаровського на тему, що грудне молоко - це їда, а не вода, тому треба пити, не сприймаю серйозно. Якщо температура, хвора дитина переважно зависає на грудях, беручи звідти все необхідне. При проносах - грудне молоко теж найкращі ліки, навіть старшим діткам на грудному радять тоді відмінити весь прикорм і як дієту - давати тільки вдосталь грудного молока. Якщо ж грудна дитина, хворіючи, відмовляється від грудей - це дуже важливий сигнал, означає, що вона у важкому стані і треба терміново звертатися за лікарською допомогою. Якщо є серйозні втрати рідини (наприклад, блювота, пронос і температура), я б пропонувала щось пити, але дивилася на дитину: скільки вона пісяє, які в неї слизові, яка шкіра - тобто чи є знаки зневоднення. Якби їх не було і дитина пити відмовлялася - я б не наполягала. На щастя, у мене не було таких ситуації до 6 місяців і після теж, тому свято вірю, що дітки на ГВ завдяки ГВ добре захищені від таких небезпечних інфекцій. |
| | | krIstIk
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 6/12/2014, 16:16 | 189 |
| от якраз комаровського слухала, щоб допоювати і при рвоті, поносах, отруєннях, перегріві. вооз напевно краще знає, і педіатри мали б дотримуватись рекомендацій. - Цитата :
- При проносах - грудне молоко теж найкращі ліки, навіть старшим діткам на грудному радять тоді відмінити весь прикорм і як дієту - давати тільки вдосталь грудного молока
дякую, буду знати. моя з температурою просто більше спала. |
| | | krIstIk
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 6/12/2014, 16:23 | 190 |
| - Цитата :
- Колись писала на МІ
я планувала всю темку з консультаціями прочитати, але її видалили |
| | | Мотря
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 6/12/2014, 20:52 | 191 |
| От дивись, про здорових дітей знайшла таке: http://akev.ru/content/view/99/52/, про хворих - на жаль, нічого не знайшла. |
| | | Мотря
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 6/12/2014, 20:57 | 192 |
| О, ще знайшла: Почему рекомендуют кормить исключительно грудью?
Международные рекомендации по исключительно грудному вскармливанию в первые 6 месяцев жизни основаны на данных исследований, которые доказали преимущества этой практики для выживания детей, их роста и развития. Грудное молоко дает все необходимые питательные вещества и энергию, необходимую ребенку в первые 6 месяцев его жизни. Исключительно грудное вскармливание уменьшает количество случаев смерти детей от таких распространенных детских заболеваний, как диарея и пневмония, ускоряет выздоровление после болезней, и помогает увеличить временные промежутки между родами у матери.
Является ли раннее допаивание водой распространенной практикой? Если да, то почему?
Практика допаивания грудничков первых месяцев жизни водой и другими жидкостями, такими как чаи, подслащенная вода и соки, широко распространена во всем мире (рис.1). Допаивать часто начинают еще в первый месяц жизни ребенка. Исследования, проведенные в окрестностях Лимы (Перу) показали, что 83 процента детей получали воду и чаи в первый месяц жизни. Исследования в различных сообществах в Гамбии, Филиппин, Египта и Гватемалы продемонстрировали, что более 60 процентов новорожденных получали подслащенную воду. Представители разных культур по-разному обосновывают необходимость допаивания младенцев водой. Вот некоторые из распространенных объяснений: • вода необходима для жизни • утоляет жажду • уменьшает боль (от колик или боль в ушах) • предотвращает и лечит простуды и запоры • снимает беспокойство Культурные и религиозные верования тоже влияют на практики раннего допаивания младенцев. Пословицы, передающиеся от поколения к поколению, советуют матерям давать воду своим малышам. Вода может рассматриваться как источник жизни – как необходимость и духовная, и физиологическая. В некоторых культурах акт предложения воды новорожденному является своеобразным приветствием для ребенка, входящего в этот мир. Рекомендации медиков тоже влияют на использование воды во многих сообществах и медицинских учреждениях. Так, например, исследование, проведенное в одном из городов Ганы, показало: 93 процента акушерок считало, что воду надо давать всем младенцам начиная с первого дня жизни. В Египте многие медсестры рекомендовали матерям давать подслащенную воду их детям после родов.
Каким образом груднички могут получить достаточно воды? В зависимости от температуры и влажности окружающей среды, а также от веса ребенка и его активности средняя дневная потребность здорового ребенка в жидкости изменяется от 80-100 мл/кг в первую неделю жизни до 140-160 мл/кг в промежутке от 3 до 6 месяцев. Эти объемы ребенок может легко получить из грудного молока, если грудное вскармливание является исключительным и неограниченным по двум причинам: Грудное молоко на 88% состоит из воды. Объем жидкости, потребляемой ребенком на исключительно грудном вскармливании, соответствует потребностям младенцев в жидкости и еще обеспечивает существенный «запас прочности». Хотя новорожденный получает совсем немного воды с первым молоком – густым желтоватым молозивом – ему не нужна дополнительная вода, так как он рождается с внутренним резервом жидкости. Молоко с более высоким содержанием воды обычно «приходит» к третьему или четвертому дню. На рисунке 2 показано соотношение основных компонентов грудного молока. В грудном молоке мало солей. Одна из основных функций воды – это вымывать из организма с мочой избыточные соли. Под солями подразумеваются растворенные вещества (такие как ионы натрия, калия, хлора, азот). Почки, хотя и незрелые до возраста в приблизительно 3 месяца, способны концентрировать избыток солей в моче чтобы поддерживать функционирование организма. Поскольку в грудном молоке мало солей, младенцу не надо столько воды для их выведения, как более старшему ребенку или взрослому.
А как насчет детей, живущих в жарком, сухом климате? Количество воды в грудном молоке превосходит потребности ребенка в обычных условиях и адекватно для грудничков в жарком и сухом климате. Исследования показали, что здоровые младенцы на полном грудном вскармливании в первые 6 месяцев не нуждаются в дополнительной жидкости даже в странах с чрезвычайно высокими температурами и низкой влажностью. Содержание солей в моче и крови детей на исключительно грудном вскармливании, живущих в таких условиях, было в пределах нормы, что свидетельствует об адекватном потреблении жидкости
Может ли принести вред допаивание водой младенца младше 6 месяцев? Допаивание водой увеличивает риск недоедания. Замена грудного молока жидкостью , пищевая ценность которой мала или вовсе отсутствует, может негативно влиять на состояние ребенка, его выживания, рост и развитие. Даже небольшие объемы выпитой воды заполняют желудок ребенка и уменьшить его аппетит, желание есть богатое питательными веществами грудное молоко. Исследования показывают, что допаивание водой раньше 6 месяцев может уменьшить потребление молока даже на 11%. Допаивание раствором глюкозы в первую неделю жизни связан с большими потерями веса и более долгим пребыванием в роддоме. Допаивание водой увеличивает риск заболеваний. Вода и то, из чего ее дают, могут переносить патогенные микроорганизмы. Младенцы подвержены большему риску контакта с микроорганизмами, вызывающими диарею, особенно в местах с плохой санитарией и гигиеной. В менее развитых странах два человека из пяти не имеют доступа к безопасной питьевой воде. Грудное молоко обеспечивает ребенку достаточное количество всегда доступной чистой воды. Исследования, проведенные на Филиппинах, подтвердили защитный эффект исключительно грудного вскармливания и вред раннего допаивания непитательными жидкостями в отношении риска заболеть диареей. В зависимости от возраста, риск заболеть диареей для младенца, которому давали воду, чаи и травяные отвары, был в 2-3 раза выше, чем у ребенка на исключительно грудном вскармливании.
Надо ли давать воду детям на грудном вскармливании, страдающим от диареи? В легких случаях диареи рекомендуется увеличить количество прикладываний ребенка к груди. Когда у ребенка диарея средней тяжести или тяжелая, люди, которые за ним ухаживают, должны немедленно обратиться к врачу. Грудное вскармливание должно продолжаться - в соответствии с рекомендациями Integrated Management of Childhood Illness (IMCI). Детям, которые страдают от обезвоживания, может понадобиться оральная регидратация, которая должна проводиться только по совету медицинского работника. Какова потребность в воде детей старше 6 месяцев? Рекомендации по потреблению воды во вторые 6 месяцев жизни ребенка не такие четкие, как для первой половины младенчества. В шесть месяцев полагается начать давать прикорм – пищу, которую дают ребенку в дополнение к грудному молоку, чтобы обеспечить возросшие потребности малыша в питательных веществах. На потребности ребенка в воде будет влиять то, какой прикорм он получает. Большей частью, потребности ребенка 6 -11 месяцев в воде удовлетворяются грудным молоком. Дополнительная вода может быть предложена в виде фруктов или фруктовых соков, овощей или же можно предлагать небольшие объемы кипяченой воды после того, как ребенок ел прикорм. Надо тщательно следить, чтобы вода и другие жидкости не замещали грудное молоко в рационе ребенка. Вода может замещать или разбавлять питательную ценность энергетически насыщенных блюд прикорма. Жидкие каши, супы, бульоны и другие жидкие блюда, которые дают ребенку, обычно намного менее энергетически насыщенны, чем рекомендовано для блюд прикорма (0.6 ккал/г)., Если в эти блюда прикорма добавлять меньше воды, состояние питания детей этой возрастной группы может быть улучшено.
|
| | | krIstIk
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 7/12/2014, 11:42 | 193 |
| - Цитата :
- В грудном молоке мало солей. Одна из основных функций воды – это вымывать из организма с мочой избыточные соли. Под солями подразумеваются растворенные вещества (такие как ионы натрия, калия, хлора, азот).
що цікаво, якраз комаровський і радить в першу чергу допоювати не просто водою, а розчинами солей, щоб поповнити їх запаси в організмі. протиріччя якесь )) |
| | | elem
Кількість повідомлень : 16 Пункти профілю : 16 Репутація : 4 Дата реєстрації : 24.10.2014
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 24/12/2014, 20:28 | 194 |
| Оксанко, привіт! Ось і я до тебе зі своїми запитаннями ;). Поки що одне найбільше цікавить - зціджування! Багато хто (особливо масажисти) радять, рекомендують зціджувати молочко після кожного годування, щоб не було застою. Та я знаю, що чим більше зціджувати, тим більше молочка буде прибувати, а має ж прибувати стільки скільки дитинка з'їдає. Бо як казали нам в роддомі: зціджування - це всерйоз і надовго)). Отож... я не зціджую. Хочу почути (прочитати) твою думку чи правильно я роблю, бо кожного разу переживаю, щоб не було затвердінь. |
| | | Innusik
Кількість повідомлень : 35 Пункти профілю : 38 Репутація : 1 Дата реєстрації : 18.12.2014
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 25/12/2014, 09:56 | 195 |
| Я не зціджувала з другою дитинкою то все прекрасно, а з першою зціджувала то постійно щомісяця до 5 місяців мала застої |
| | | Мотря
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 2/1/2015, 21:16 | 196 |
| - Цитата :
- Отож... я не зціджую. Хочу почути (прочитати) твою думку чи правильно я роблю, бо кожного разу переживаю, щоб не було затвердінь.
Привіт! Я пропустила питання, якщо щось треба - пиши в приват, тоді побачу неодмінно. Ти робиш абсолютно правильно. Затвердіння якраз бувають і через те, що цідяться-цідяться, а потім не встигнуть (заснуть, забудуть,...). Годування за вимогою зціджувань не передбачає. Якщо відчуваєш дискомфорт, груди розпирає - то просто погодуй дитину (навіть якщо вона спить). Ось стаття про це: http://www.llli.org/russian/faq/regularexpression.html. |
| | | Yasya
Кількість повідомлень : 36 Пункти профілю : 41 Репутація : 5 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 7/1/2015, 21:02 | 197 |
| Христос рождається! Оксано, підкажи мені чим полікувати тріщини на соску. Малому півроку, а тріщини аж тепер появилися. Вдень контролюю як він смокче. А вночі буває по всякому, бо спимо разом і я відключаюся. Тоді він може просто сосок в роті тримати і легенько його потягувати. Прокидається їсти через дві або три години... і це постійно смокче груди. А ще смокче дурачок. Трохи вночі задурюю, бо груди не витримують. Спочатку мастила бепантеном, а зараз пуреланом. Але не допомагає. |
| | | Мотря
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 9/1/2015, 20:56 | 198 |
| - Цитата :
- Христос рождається!
Оксано, підкажи мені чим полікувати тріщини на соску. Малому півроку, а тріщини аж тепер появилися. Вдень контролюю як він смокче. А вночі буває по всякому, бо спимо разом і я відключаюся. Тоді він може просто сосок в роті тримати і легенько його потягувати. Прокидається їсти через дві або три години... і це постійно смокче груди. А ще смокче дурачок. Трохи вночі задурюю, бо груди не витримують. Спочатку мастила бепантеном, а зараз пуреланом. Але не допомагає. Славімо його! Дивна трохи ситуація для піврічного ГВ. Теоретично скільки б він не смоктав вночі, тріщин не мало б бути, якщо в тебе нема інфекції і правильний захват.Він ж і раніше смоктав уночі стільки, скільки хотів, а ти спала? Якщо є такі тріщини, які довго не заживають, причиною може бути гриок або бактеріальна інфекція. Поки причину не усунеш - тріщини не загояться. Ось подивися собі статтю про тріщини, проаналізуй свої відчуття, подумай над причиною: http://gvinfo.ru/treshiny_yuta. |
| | | Вірунчик
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 13/1/2015, 10:21 | 199 |
| Привіт. Чим більше я читаю різних теорій щодо гв - тим більше у мене виникає запитань. Перше щодо прикорму. Я раніше писала, що думала швидше його починати, а з того всього ще й досі морю дитину голодом. Вже десь на днях думаю починати, хоча в мене якийсь блок психологічний. Ніби я дитині гадость якусь маю давати. В інтернеті пише, що чим пізніше починаєш вводити прикорм, тим гірше для дитини: вона гірше буде їсти, повільніше розвиватися і так далі. На скільки це правда? Я дійсно шкоджу малому тим, що тягну з прикормом? Ще цікавить питання нічного сну. Багато хто говорить (в тому числі і в Лівії на лекції казали), що дитина після року має спати цілу ніч без пробуджень. Інакше у неї виникнуть в майбутньому проблеми зі сном і взагалі їсти в ночі - шкідливо. Тому, якщо дитина часто прокидається поїсти - її треба відлучати. Найкраще, за словами тої ж Дівії, до 1,3 року. Для мене це надто рано. Бачу багато хто питанням нічних годувань дуже переймається. Але от чи вони дійсно шкодять дитині чи більше маму напрягають, тому й видумали таке? |
| | | Кварцяночка
Кількість повідомлень : 217 Пункти профілю : 241 Репутація : 22 Дата реєстрації : 22.10.2014 Звідки : м. Івано-Франківськ
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування 13/1/2015, 14:52 | 200 |
| Нам 1 р і 1 міс, то в нас залишились нічні годування. Малий часто прокидається і смокче, вже навіть в невропатолога питалась чи нормально це, що дитина прокидається часто вночі, мені відповіли, що це часта проблема грудних діток, вони просто звикли вночі прокидатись і смоктати цицю. Моя свекруха мене теж вже дістає тим, що дитина повинна спати цілу ніч, але ж не всі діти однакові, не можна всіх ставити під одну рамку. Наприклад, я читала та й знаю багато прикладів знайомих, що поки годуєш грудьми, то дітки будуть просинатись, а вже коли відлучаться повністю і забудуть, то почнуть краще спати. Принаймі я на це надіюсь:) |
| | | Спонсорований контент
| Тема: Re: Консультації з питань грудного вигодовування | 201 |
| |
| | | | Консультації з питань грудного вигодовування | |
|
Схожі теми | |
|
| Права доступу до цього форуму | Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
| |
| |
| |
|