ФорумОстанні зображенняПошукЗареєструватисьВхід

Поділитися | Новые сообщения на форуме
Все мои сообщения | Сообщения без ответов

Введення прикорму!

Попередня тема Наступна тема Перейти донизу 
Перейти до сторінки : Попередній  1, 2, 3
АвторПовідомлення
Uly@nk@ Mala

Uly@nk@ Mala

Кількість повідомлень : 128
Пункти профілю : 138
Репутація : 16
Дата реєстрації : 23.10.2014

Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty
ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty10/11/2014, 23:33
101

Наталі Волошка пише:
проте мова йде виключно про сіль.

Улянко, що маєш на увазі? Що не перець?

А які кашки ви даєте? Бо в нас поки тільки гречка, кукурудза і вівсяна. А я десь читала, що гречку з молоком не корисно, бо тоді залізо з гречки і зовсім не засвоюється. Улянко, ти до якої каші даєш молоко?

А ще мені по трохи кортить знайомити маленького з екзотикою... Ну, типу, ківі, цитрусові.. Ще й сезон на носі. Хто що думає?
я мала на увазі, що до року можна лише сіль потрошки вводити, проте не цукор. Завжди в голові крутиться фраза: "сіль і цукор в раціоні дитини" (якось разом сприймається) dyatel

Пробач, що "впихаюся", проте ти явно щось наплутала, бо саме гречку (!) рекомендують з молоком, особливо дітям (часто дорослі мають непереносимість молока). Адже молоко підсилює (!) користь гречки. Ось дещо, кому цікаво детальніше:
http://znayka.org.ua/hrechana-kasha-koryst-sklad-i-yak-pryhotuvaty-hrechanu-kashu.html
http://ukrhealth.net/cilyushha-korist-grechki/

А щодо екзотики - я б до року утрималась
Повернутися до початку Перейти донизу
Наталі Волошка

Наталі Волошка

Кількість повідомлень : 312
Пункти профілю : 329
Репутація : 23
Дата реєстрації : 24.10.2014

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty10/11/2014, 23:55
102

Давала рисову Хуману, а простий рис ще не давала.. Марчик какає раз в день. А деколи може і пропустити день. Це таке рідко буває, але раз в півтора-два тижні трапляється. Ну та й я трошки хвилююсь з рис.. Хоча сама таконо ніколи й не думала, що від рису може кріпити. А не какає зачасту після бурячка і чорносливу... Індивідуальні такі процесики.
Наталю, а який рис даєш? Простий? А перед приготуванням блендериш?

А ще є пшоняна каша.. Але я таке не вживала ніколи). А кажуть, що корисна.

А ще на iherb є мультизлакова каша, то от я думаю, може, взяти спробувати. Воно ж корисне мало б бути.
Мотря

Мотря

Кількість повідомлень : 367
Пункти профілю : 504
Репутація : 137

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty11/11/2014, 00:24
103

Блендерена рисова каша без нічого часто буває в'язка і неприємної консистенції. Це так само, як картопля поблендерена, мабуть тому, що крохмалю багато має і те, і те.
Uly@nk@ Mala

Uly@nk@ Mala

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty11/11/2014, 00:27
104

Я всілякі Нордіки варила і тішилась, що приємної консистенції ))) рис в тому числі, досить смачний. А пшоняний Нордік також довго давала
Натали Я

Натали Я

Кількість повідомлень : 191
Пункти профілю : 208
Репутація : 21

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty11/11/2014, 10:30
105

Я даю рисову кашу з гарбузом.давала і без гарбуза,але тоді дійсно на смак і консистенцію не дуже,але з маслом синочок їв
Podolyanochka

Podolyanochka

Кількість повідомлень : 31
Пункти профілю : 30
Репутація : 5
Дата реєстрації : 25.10.2014

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty11/11/2014, 13:23
106

Тут і я вмішаюся. Хіба молоко не є кальцієвмісним продуктом, а Са (ну ми знаємо), перешкоджає засвоєнню заліза? Чи нема там стільки того кальцію щоб воно заважало? Сама я дуже люблю гречку з молоком, але від вагітності я перестала поєднувати ці продукти.
Uly@nk@ Mala

Uly@nk@ Mala

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty11/11/2014, 15:58
107

Стосовно засвоєння заліза не знаю, проте пам"ятаю, що десь читала, що саме гречка з молоком корисна в основному із-за засвоєння амінокислот (саме в такій комбінації вони засвоюються). ось:

Гречка содержит в 3-5 раз большее количество микроэлементов. В ней содержится железо, фосфор, калий, медь, кальций, цинк, магний, йод, бор, никель. Также она содержит в себе витамины- В1, В2, РР и важнейшие питательные вещества: 13–15% белка, до 70% крахмала, 2–2,5 % сахаров, 2,5–3% жира, 1,1–1,3% клетчатки.
Содержание незаменимых для человека аминокислот приближенно равно продуктам живого происхождения, именно поэтому она считается равноценной по замещению мяса, а по составу сравнивается с белками бобовых культур.

джерело: http://www.fitmania.by/pitanie/pravilnoe/polza-grechki.html

Каша + молоко

Белок, который содержится в крупах, считается неполноценным – в нем не хватает нескольких незаменимых аминокислот, главным образом лизина. При этом наш организм обладает интересной особенностью, которую диетологи называют правилом минорной аминокислоты: он «принимает» белок, ориентируясь на ту аминокислоту, которой меньше всего – сколько ее, столько и других аминокислот усвоится. В случае с белком, содержащимся в крупах, всю картину портит лизин. Но его много в молоке. Если кашу готовить на нем, состав белка нормализуется.

джерело: http://sobesednik.ru/health/leite-v-grechku-moloko

https://vk.com/topic-32389160_27090244

Хоча, заради справедливості, мушу визнати, що і таку позицію також чула, тобто те, що гречка з молоком несумісні (різні думки дієтологів). проте особисто так не вважаю і її не поділяю
Мотря

Мотря

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty11/11/2014, 16:11
108

І я всунуся.
Цитата :
Хіба молоко не є кальцієвмісним продуктом, а Са (ну ми знаємо), перешкоджає засвоєнню заліза?
.
Залізо в гречці є, але вона цінна не вмістом заліза, це не є основне джерело заліза, бо залізо з рослинних продуктів взагалі засвоюється мінімально, порівняно з тваринними.
Теж читала в статтях дієтолога в "Мой ребенок", що в гречці бракує незамінних амінокислот, які є в молоці. Тому поєднання "гречка+молоко" дає практично ідеальний їх набір.
Podolyanochka

Podolyanochka

Кількість повідомлень : 31
Пункти профілю : 30
Репутація : 5
Дата реєстрації : 25.10.2014

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty11/11/2014, 17:41
109

Дівчата дякую! Саме такого роз'яснення і хотілось почути.
Наталі Волошка

Наталі Волошка

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty11/11/2014, 19:12
110

О, і від мене спасибі велике! Я те ж саме читала про кальцій, але погоджуюсь, що гречка не джерело заліза як таке. Сама я з дитинства обожнюю гречку з молоком!!)
Мотря

Мотря

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty11/11/2014, 19:21
111

Цитата :
гречка не джерело заліза як таке
Ну, і так треба давати дитині м'ясо, бо вона стрімко росте і її потреби в залізі дуже великі.
Натали Я

Натали Я

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty11/11/2014, 20:29
112

Я теж гречку з молоком в дитинстві любила,а потім якось перестала їсти,тепер для мене гречка - це гарнір.а синочку пізніше буду давати,коли введу молоко.дякую,дівчата,за цікаву і корисну інфу,я навіть такого не знала
justmary

justmary

Кількість повідомлень : 134
Пункти профілю : 135
Репутація : 13

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty13/11/2014, 11:20
113

А я малій взагалі довго давала блендеровану гречку з творогом, так мені порадила родичка і мала їла це із задоволенням)) Таким чином за одне годування мала їла і творожок і кашку, то казали що це дуже корисне. Єдиний момент - це те,що консистенція мала бути пухка і не густа,бо мала давилась інакше.
Дякую Уляно за пораду, я от вже за десь за два-три дні буду пробувати робити йому щось типу супчиків і додам вже олійки,оливкової мабуть,бо малій з неї ж починала чешет
А після овочів я б хотіла вводити гречку,потім кукурудзу, а десь через тижня 2 кролика, так було б добре? чешет
Uly@nk@ Mala

Uly@nk@ Mala

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty13/11/2014, 23:32
114

Так, оливкову, але її можна просто і до овочевого пюре крапнути (не обов'язково чекати на супчик ;))
Після овочів якраз добре було б гречку (вона найкраща серед безглютеїнової трійці: рис, гречка, кукурудзянка). А скільки вам, що ти кролика вже плануєш давати?
justmary

justmary

Кількість повідомлень : 134
Пункти профілю : 135
Репутація : 13

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty15/11/2014, 11:10
115

нам 7м, але планую я не вже вводити, а десь через 2 тижні. Малий просто далі зїдає мало того овочевого пюре і з неохотою,тому думаю з мяском воно йому краще вже піде чешет
Uly@nk@ Mala

Uly@nk@ Mala

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty16/11/2014, 02:11
116

Можливо і так...
Я вводила в сім домашній сир, проте кожна дитина індивідуальна і ти добре пишеш - лиш би смакувало. Візьми може ще на замітку, що дітки супчики з цибулькою також їдять краще (замість м'яса можна було б спробувати ввести саме її)
Наталі Волошка

Наталі Волошка

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty17/11/2014, 20:02
117

А я не їм цибулі зовсім і ще не вводила малому... мене від запаху навіть нудить.. не знаю, як маю йому готувати.
Uly@nk@ Mala

Uly@nk@ Mala

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty20/11/2014, 11:45
118

Дівчатка, маю ще перед вами борг - обіцяла свою "схему" прикорму вам показати.
Ось: [img]Введення прикорму! - Сторінка 3 Dff6591e9046[/img]

Але:
1. прошу не критикуйте, то робилося для себе
2. малому вводила прикорм у лютому, тому там врахована сезонність овочів і фруктів
3. схема складена із врахувнням різних рекомендацій (в т. ч. щодо кисломолочки враховано методику Комаровського)

па па
Наталі Волошка

Наталі Волошка

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty20/11/2014, 12:29
119

Правильно я зрозумвла, Улянко, що ти вже в 8 ввела цитрусові?
Uly@nk@ Mala

Uly@nk@ Mala

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty20/11/2014, 13:57
120

Наталі Волошка пише:
Правильно я зрозумвла, Улянко, що ти вже в 8 ввела цитрусові?
ні, не правильно - то просто я порядковість введення фруктів записала у вільному квадратику ))) - наразі й справді записано у рядку для 8 міс. ще раз ні, ми у вісім місяців їли лише яблуко. а цитрусові мабуть в рік, а скоріше вже після року, мабуть в 1,3-1,4 (нам рочок був влітку, тому вони на той період актуальними не були).
суть цієї схеми для мене була:
1. знати порядковість введення продуктів (перелік переписувала з різних джерел літератури). до речі, соки я взагалі як такі не вводила і не давала дитині, проте схема містить інформацію "як можна". так само щодо йогурту - я давала виключно Гуд Фуд (біфідокомплекс), ближче до року, а у схемі вказано Vivo і трохи швидше... веду до того також, що це ПЛАН прикорму, а не факт
2. дотримуватись норм (грами і мл) та кількості годувань для відповідного віку

...якось так, дівчата, ще раз кажу, не судіть за мій чорновикsmushchajus
Syanka

Кількість повідомлень : 18
Пункти профілю : 19
Репутація : 1
Дата реєстрації : 20.11.2014

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty22/11/2014, 20:04
121

Мамочки, в кефір впливає на какання у діток?? Кажуть, дорослим допомагає) Бо в нас і олійка є з овочами, і воду стараємось пити... Малому 7,5 міс, ввела овочі, яблучко, пюре з чорносливу (почала лиш). Каші поки відкладаю, бо і так величенький. Думаю, чи то ввести кефір чи почекати за рекомендаціями хоч до 8 міс. Хоч, читаючи вище написане, буду старатись більше поїти водою. Яку воду ви даєте дітям? - дитячу бутильовану і перекипячену?
Syanka

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty22/11/2014, 20:20
122

І ще запитання: до якого віку дитини бажано їжу підігрівати? Мова йде про фруктові пюрешки, ту ж воду (супчики, кашки ясно, що їмо тепленькі).
Кварцяночка

Кварцяночка

Кількість повідомлень : 217
Пункти профілю : 241
Репутація : 22
Дата реєстрації : 22.10.2014

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty22/11/2014, 20:24
123

Я даю звичайну бутильовану воду для дитячого харчування. А на рахунок чорносливу, то ми особисто не зловживаємо, бо від нього можуть бути закрепи. Ми кефір ввели в 10,5, до того давала йогурт і творожок
Малому 11,5міс, то я ще підігріваю, але не сильно, до кімнатної температури, ну звичайно це не стосується кашок і супчиків
Натали Я

Натали Я

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty22/11/2014, 21:11
124

я даю бутильовану воду або Малятко.
кефір почала давати після 7 місяців,тоді ж і йогурт,і творог.всю кисломолочку роблю сама,кефірчик з молочного гриба,йогурт з заквасок,а творожок з йогурту або кефіру
Syanka

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty22/11/2014, 23:18
125

Наталя, Уляна, дякую що швидко відгукнулись ). А ви цю, навіть дитячу воду кип'ятите попередньо чи даєте таку, сиру так би мовити?? Якщо вода стоїть не в холодильнику, то вона і є кімнатної тем-ри, виходить можна не гріти кожного разу.
Наталі Волошка

Наталі Волошка

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty23/11/2014, 00:31
126

Я даю бутильовану, не кип'ячу. А кефірчик в нас суттєво міняє ситуацію з каками. Йогурт - то ні. А після кефірчика, часто, навіть за хв 5-10 какає. І потім ще 2, а то і 3 рази в цей день. Кисломолочку можна і раніше, головне робити самому свіженьку. Комаровський радить з кисломолочки прикорм починати. А в Дівії Наталя казала, що загалом кисломолочку на кінець в Європі поставили тому, що продукт стрьомний (легко псується). Але якщо робити самому, стерелізувати посуд, то можна і раніше вводити. Сянка, а що, малеча не щодня какає, так?
Кварцяночка

Кварцяночка

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty23/11/2014, 01:01
127

[quote="Syanka"]Наталя, Уляна, дякую що швидко відгукнулись ). А ви цю, навіть дитячу воду кип'ятите попередньо чи даєте таку, сиру так би мовити?? Якщо вода стоїть не в холодильнику, то вона і є кімнатної тем-ри, виходить можна не гріти кожного разу.[/quot]
Так, можна не гріти. Я даю не кип'ячену, якщо це вода призначена для діток, десь читала Комаровського, що він теж не бачить сенс кип'ятити воду
Syanka

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty23/11/2014, 11:48
128

Наталя, ні, не кожного дня( Як тільки ввела овочі, то перші тижні було все ок. Зараз іноді доводиться ставити свічку, якщо кілька днів не виходить... Синочок їсть овочі, воду, яблучка, пробувала давати легенький узвар, але не дуже пив. З моїм травленням ніби все добре.
Уляна, а з водою трохи прикол. На пляшці Аквулі пише: придатна до вживання, але після відкриття і зберігання, то вживати після кипятіння)))))) Хитро написали)
Кварцяночка

Кварцяночка

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty23/11/2014, 14:40
129

Я теж купляю Аквулю, але не кип'ячу її. Хіба що, якщо роблю узварчик з ізюмом
Натали Я

Натали Я

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty23/11/2014, 15:11
130

я бутильовану воду і малятко не кмп'ячу і не підігріваю.
для того,щоб добре какав можна ще пюре чорнослива давати або сливове.а пити побільше.можна зробити компотик з сушених сливок,якщо маєш.
в мене після введення прикорму з каками все ок,какає 2 рази на день а інколи і 3-4)))
Syanka

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty23/11/2014, 18:12
131

Узвар з чорносливу і пюре я вже ввела. Будем наполегливо старатись їсти те, що треба, і пити більше. Дякую всім за поради.
Karapuz

Karapuz

Кількість повідомлень : 324
Пункти профілю : 370
Репутація : 30
Дата реєстрації : 26.10.2014

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty23/11/2014, 19:00
132

Наталія а морквочку ти теж сиру давала? бо я своїй казявочці тільки варену даю
Натали Я

Натали Я

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty23/11/2014, 19:55
133

даю сиру моркву гризти,а також пюре з сирого яблучка і моркви,роблю на пластмасовій терці
Karapuz

Karapuz

Кількість повідомлень : 324
Пункти профілю : 370
Репутація : 30
Дата реєстрації : 26.10.2014

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty23/11/2014, 21:37
134

В доні просто тільи 2 зубчика хоча вона і без зубів їла те що помякше..яблучко, огірочок..з твердого могла тільки булики і печенько смоктати
Спонсорований контент

ПовідомленняТема: Re: Введення прикорму!   Введення прикорму! - Сторінка 3 Empty
135

Введення прикорму!

Попередня тема Наступна тема Повернутися до початку 
Сторінка 3 з 3Перейти до сторінки : Попередній  1, 2, 3

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
Жіночий клуб ЄВА :: Усе про наших малюків :: Дитяче харчування-