ФорумОстанні зображенняПошукЗареєструватисьВхід

Поділитися | Новые сообщения на форуме
Все мои сообщения | Сообщения без ответов

Поради педіатра

Попередня тема Наступна тема Перейти донизу 
Перейти до сторінки : Попередній  1, 2, 3  Наступний
АвторПовідомлення
askim

askim

Кількість повідомлень : 233
Пункти профілю : 264
Репутація : 29
Дата реєстрації : 22.10.2014

Поради педіатра - Сторінка 2 Empty
ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty10/11/2014, 14:58
51

Були на огляді. Виписали протиалергічні каплі і крем, через те почервоніння. А аналізи завтра йдем повторно здавати. Потім щераз відпишусь
Повернутися до початку Перейти донизу
marmyljadka

marmyljadka

Кількість повідомлень : 189
Пункти профілю : 207
Репутація : 26

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty10/11/2014, 15:17
52

askim пише:
Були на огляді. Виписали протиалергічні каплі і крем, через те почервоніння. А аналізи завтра йдем повторно здавати. Потім щераз відпишусь
от і добре, що Ви пішли, бо бачте, сказали, що там почервоння, а самі Ви на це не звернули увагу. Мама не завжди може все адекватно описати, а це інколи дуже важливо. Виздоровлюйте!!! Надіюсь, що це швидко пройде! Дякую, що відписались.

askim

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty10/11/2014, 18:17
53

А, то я вчора не написала!? То вчора в нас на ручці зранку появилась червона плямка, а на вечір воно набрякло, і такі ніби пухирці поробились. То тому нам протиалерген і виписали. Але дивно, бо по тілу більше нічого дивного нема.
marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty10/11/2014, 18:39
54

askim пише:
А, то я вчора не написала!? То вчора в нас на ручці зранку появилась червона плямка, а на вечір воно набрякло, і такі ніби пухирці поробились. То тому нам протиалерген і виписали. Але дивно, бо по тілу більше нічого дивного нема.
о то точно алергія, то може і під очками бути алергічного походжнення, добре, що на тому спинилось, але тепер уважно слідкуйте, бо хоч ліки і безпечні приймаєте, але бачите - на щось дитина зреагувала. Як би ще десь підсипало - негайно припиняйте приймати все (маю на увазі старі ліки, від алергії краплі - приймайте обовязково). Ще б було дати дитині сорбент, наприклад ентеросгель 1/2 ч.л х 3 рази на день 30хв після їди. Алергія - то дуже небезпечно, сама дома маю таку

askim

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty10/11/2014, 19:03
55

Та я вже припинила вживати всі ліки. Сказала мені лікарка, що то могла бути реакція на смокталки від горла.
marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty10/11/2014, 19:13
56

askim пише:
Та я вже припинила вживати всі ліки. Сказала мені лікарка, що то могла бути реакція на смокталки від горла.
в мене дитина рік тому дала набряк Квінке на дитячий Лазолван, при тому, що я вколола її в вену гормон + від алергії без лікарні не обійшлось, я тепер того дуже боюсь, бо потім її ще довго сипало від всього. Їла лиш картоплю і кефір майже місяць. То ж майте на увазі, пару днів обережно, уважно зі всім, і з раціоном також, щоб нічого нового

askim

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty12/11/2014, 22:26
57

По аналізах в нас все в нормі. От тепер думаю, ну а що то таке?
SoloNes

SoloNes

Кількість повідомлень : 93
Пункти профілю : 126
Репутація : 25
Дата реєстрації : 23.10.2014

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty12/11/2014, 22:43
58

Привіт! Знов я до тебе за порадою.
У синочка ангіна + стоматит, виписали нам Ікзим, мазь Холісал, спрей Інгаліпт, Едем
У донечки (3,5місяців) теж ангіна, виписали Оспексин і нічого більше. Сьогодні вдень дуже плакала, не могла їсти, то я дала пів таблетки Лісобакт.
В донечки температура до 37,8, то я не збивала, а в синочка доходить до 39,8, допомагають тільки ті свічки угорські (все таки їх клала вже двічі)
У нас ніколи ще не було ангіни
marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty13/11/2014, 10:28
59

askim пише:
По аналізах в нас все в нормі. От тепер думаю, ну а що то таке?
Доброго дня. Швидше всього це дійсно була алергічна реакція, яка могла дати незначний ріст еозинофілів в заг.ан.крові, або без того. Чи є зараз ще якісь ознаки, припухлість, почервоніння, як дитина себе почуває? Ліки ще приймаєте?

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty13/11/2014, 11:06
60

SoloNes пише:
Привіт! Знов я до тебе за порадою.
У синочка ангіна + стоматит, виписали нам Ікзим, мазь Холісал, спрей Інгаліпт, Едем
У донечки (3,5місяців) теж ангіна, виписали Оспексин і нічого більше. Сьогодні вдень дуже плакала, не могла їсти, то я дала пів таблетки Лісобакт.
В донечки температура до 37,8, то я не збивала, а в синочка доходить до 39,8, допомагають тільки ті свічки угорські (все таки їх клала вже двічі)
У нас ніколи ще не було ангіни
Привіт. Не дуже розумію, що саме хочеш від мене почути. Пишу загальну думку, а ти уточняй, що ще захочеш.
1) відпоюй дітей буть-яким доступним методов, прям до того, коли сплять - по трошки з шприца, обидвох! Не заставляй зараз їсти.
2) Чим ще пробувала сину збиват Т? Я рекомендую нурофен (чи буть-який аналог) або Панадол, також є у свічках, ну вже як не помагає жоден - то користуйся тим, але уважно спостерігай
3) як на мене, то ангіна і стоматит більше чутливі до антибіотиків іншого ряду (захищених пеніцилінів), але це треба враховувати, якщо хлопчик їх часто і не давно приймав (памятаю, що часто хворіє) - то всеж цей краще. Аот за доню - сумніваюсь, але ти вже розпочала лікування даним, то продовжуй, не змінюй. На антибіотиках до 3х діб температура мала б внормуватись (якщо не буде ускладнень). Буть готова - стоматит лікується довго і інколи дуже марудно.
4) доці лісобакт можеш давати 1/2 таб 3-4р день, але розтирай в порошокі масти язик і щічки, якщо смокче соску - можеш мокати в порошок і давати смоктати.
5)не дуже одобрюю Едем, але можливо сильний набряк слизової в горлі (то потрібно дивитись), чи якісь інші ознаки алергії, тоді потрібно

askim

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty13/11/2014, 14:18
61

Появився ще один прищик на личку. Набряки, чомусь більші ввечері. Продовжую давати від алергії і мастити кремом Дермалекс.
marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty13/11/2014, 15:05
62

askim пише:
Появився ще один прищик на личку. Набряки, чомусь більші ввечері. Продовжую давати від алергії і мастити кремом Дермалекс.
а набряків на кінцівках, чи наприклад слідів від шкарпеток, там де ризинка не має до вечору? Набряки в другій половині дня характерні при проблемах із серцем, правда в старших, але можливо, для страховки варто було б зробити УЗД сердечка (можливо Ви колись робили вже)

askim

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty13/11/2014, 23:21
63

Ми робили УЗД сердечка в 6 міс то було все ок. Набряків кінцівок не зауважувала. Але собі думаю, чи може воно бути по спадковості, бо в мого чоловіка є такі мішки бід очима, іноді більше іноді менше.
SoloNes

SoloNes

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty14/11/2014, 01:40
64

Привіт. Не дуже розумію, що саме хочеш від мене почути. Пишу загальну думку, а ти уточняй, що ще захочеш. пише:
Хотіла почути, що ти думаєш про поставлене нам лікування. В нас нова лікарка, на всі поставлені мої питання не реагувала чешет
Чим ще пробувала сину збиват Т? Я рекомендую нурофен (чи буть-який аналог) або Панадол, також є у свічках, ну вже як не помагає жоден - то користуйся тим, але уважно спостерігай пише:
Нурофен і Панадол в нас є, та температуру не збивали. Ще таке хотіла спитати - в малого вчора вдень була температура 39,6, почало трусити все тіло, особливо голову, це судоми чи що? Такого ще в нас не було, дуже налякалась. Ввечері вже температури не було.
3) як на мене, то ангіна і стоматит більше чутливі до антибіотиків іншого ряду (захищених пеніцилінів), але це треба враховувати, якщо хлопчик їх часто і не давно приймав (памятаю, що часто хворіє) - то всеж цей краще. Аот за доню - сумніваюсь, але ти вже розпочала лікування даним, то продовжуй, не змінюй. На антибіотиках до 3х діб температура мала б внормуватись (якщо не буде ускладнень). Буть готова - стоматит лікується довго і інколи дуже марудно. пише:
Не впевнена, що в нас стоматит, бо в нього просто ясна червоні були, сьогодні вже нічого нема, та я ще мастила Холісалом. Перед цим синочку давали Сумамед. Про донечку - завтра має прийти подивитись лікар, бо в донечки болить живіт страшно від цього Оспексина (лікар казала, що слабшого АБ не існує). Казала, що швидше всього взагалі відмінить АБ. І така я вже зла - при огляді казала, що в неї катаральна (що воно таке? чешет ) ангіна, сьогодні мені каже, що було просто рожеве горло. Тепер і на рахунок синочка почала сумніватись, чи то дійсно ангіна?
5)не дуже одобрюю Едем, але можливо сильний набряк слизової в горлі (то потрібно дивитись), чи якісь інші ознаки алергії, тоді потрібно пише:
Сильний набряк, горло страшне в синочка. Назначили нам Едем або Кларетин. Ти би що казала (на майбутнє візьму на замітку)?
Проблема маленького містечка - в нас всього 4 педіатри. Педіатр, якому я довіряла, поїхала працювати в Угорщину. А таскати малих з температурою в Угорщину до лікаря - не найкращий варіант.

marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty14/11/2014, 10:33
65

Цитата :
Хотіла почути, що ти думаєш про поставлене нам лікування. В нас нова лікарка, на всі поставлені мої питання не реагувала
сумно і не приємно, коли немає спільної мови і розуміння між пацієнтом і лікарем, тоді ефективність лікування знижується.

Цитата :
в малого вчора вдень була температура 39,6, почало трусити все тіло, особливо голову, це судоми чи що
ймовірність висока, хоч 100% ствнрджувати не можу. Це вперше таке? Взагалі така висока Т вже була, як переносив? Хлопчик був у свідомості? Кулачки були зжаті? Яке положення тіла було? Саме пройшло? Язик не прикусив? А ще, це важливо, коли гарячка - шкіра бліда чи червона (порівняти з звичайною), гаряча чи навпаки холодніша?

Цитата :
Не впевнена, що в нас стоматит, бо в нього просто ясна червоні були, сьогодні вже нічого нема, та я ще мастила Холісалом
. Мабуть, всеж не стоматит... Почервоніння швидко змінюєтьс білими виразками, сильнго болить. Частіше на слизовій губ чи щік, ясна - рідко. То може від гарячки, або ознака вірусу.
Цитата :
Перед цим синочку давали Сумамед
якщо пройшов хоч місяць, то можна пробувати щось слабше. Всеж, Аб тут адекватний.
Цитата :
Про донечку - завтра має прийти подивитись лікар, бо в донечки болить живіт страшно від цього Оспексина (лікар казала, що слабшого АБ не існує). Казала, що швидше всього взагалі відмінить АБ. І така я вже зла - при огляді казала, що в неї катаральна (що воно таке? чешет ) ангіна, сьогодні мені каже, що було просто рожеве горло
. За доцю - жалко її флори, АБ був зайвий. Біль в животі може бути ознакою дизбактеріозу, того ж вірусу, чи просто побічною дією... АБ не є показом при катаральній ангіні, а горло і в нормі рожеве. Даний АБ більш ширшого спектру дії, є просто такі, які більше вбивають мікробів, що викликають ангіну. Але якщо вона не гнійна - можна пробувати обійтись взагалі без них

Цитата :
Сильний набряк, горло страшне в синочка. Назначили нам Едем або Кларетин
. Едем і Кларитин - одне і теж саме, просто фірми різні. Препарати не погані, хоч я надаю перевагу Зодак, але краплі чи таблетки (сиропи взагалі по мінімуму старайся, їх частіше підробляють + смакові добавки не найкращі)

Цитата :
температурою в Угорщину до лікаря - не найкращий варіант.
тут ти права на 100% Запитуй як що що - на скільки зможу - постараюсь підказати, хоч онлайн-консультація - то теж не найкращий варіант, бо не завжди я все розумію, і не все ти так передаш, як воно є + інколи вже не вчасно...
Виздоровлюйте!!!

[/quote]

Admin
Honda

Кількість повідомлень : 406
Пункти профілю : 549
Репутація : 64

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty14/11/2014, 12:00
66

Олю, хотіла спитатися. В малого появилась плямка на шиї під бородою. Ходили до лікаря, казала, що більша ймовірність, що це алергія. Та й лусочки на голові в нього є. А я знаю, що це ознака схильності до дерматитів( Так от казала мастити бепантеном або  левомеколем (чи це потрібно?) і пити кларитин 1/4 т. Чи можна дати лоратидин? Бо наскільки пам'ятаю з навчання, то в них діюча речовина та сама. Дякую.
marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty14/11/2014, 13:40
67

Honda пише:
Олю, хотіла спитатися. В малого появилась плямка на шиї під бородою. Ходили до лікаря, казала, що більша ймовірність, що це алергія. Та й лусочки на голові в нього є. А я знаю, що це ознака схильності до дерматитів( Так от казала мастити бепантеном або  левомеколем (чи це потрібно?) і пити кларитин 1/4 т. Чи можна дати лоратидин? Бо наскільки пам'ятаю з навчання, то в них діюча речовина та сама. Дякую.
Привіт. Питайся - не встидайся, для того ми тут і є, щоб радитись, хтось щось краще знає. Так от. Буть-який алергічний процес може виникати через дизбаланс в кишківнику, якщо попадає харчовий алерген і власна флора порушена, то починають утворюватись антитіла, а ми бачим висипку... Потрібно врахувати фактор - миючі засоби (фосфати, цеоліти прального порошку) та хлоровану воду.
Значить
1)Покращуєм мікрофлору лакто і біфідобактеріями (назви не пишу, як не зорієнтуєшся - уточню) мінімум 10-14днів
2) Гіпоалергенний миючий засіб (мені подобається Ладушки) чи господарське мило
3) Кларитин і Лоратадин - дійсно одне і те саме, тому що маєш - те і можеш давати, хоч я б казала краще краплі Зодак чи цетрин 1/4 таб 1 раз на день
4) Левоміколь - дуже хороший ранозаживляючий засіб, але там в складі метилурацил, я б не рекомендувала мінімум до року, бо нирочки ще не зовсім сформовані, хоч це і мазь, але...
Можеш спробувати Саліцилово-цинкову мазь + борну мазь (паста Лассара) 1:1 3-4 рази на день, в проміжках 1-2 рази на день бепантен мазь 3-5 днів, як не допоможе - Дермалекс атопік (правда не дешевий засіб)
5) На час лікування мінімум мочити місце, краще утриматись від купань.
6) Якщо дитина на ГВ - то прослідкуй свій раціон, щоб нічого нового, трохи утримайся від цитрусових, шоколаду, яскравих жовтих-червоних продуктів. На штучному - добре кипяти воду для суміші і НЕ давай коровячого молока.

Щодо лусочок на голові - ну в теорії мають зійти самі, я в своєї теж очікувала, а потім десь в 5-6міс мені надоїло і я за старим методом намастила все олійкою, вділа тонку шапку десь на годину... а потім все вичесала і покупала. Голівка така гарна зразу стала, правда десь до місяця ще трошки було - то я повторила і все. Розумію, що то не вихід, коли не знаєш причини, але...

Admin
Honda

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty14/11/2014, 14:59
68

Дякую, Олю)
Порошок в мене на основі мила, але якщо б то від нього, то було б по всьому тілу? А так, то все чисте і лікті, під колінками.
Маю Хілак, але він мені не подобається, бо кислятина (я й так давала 5 кр при кольках) .Що краще біфідумбактерин взяти?
За левоміколь казала лікар, що місцева дія, не впитується...але) Те ж саме певно за мазь локоїд...гормональна...і певно не варто.
Ми на гв, обмеження в мене були мінімальні...зараз не буду алергенного нічого такого їсти(
Лусочки в нього самі вже повідпадали, ще трохи лишилося(
Попробую так, а скільки днів давати антигістамін? Побачимо, бо не свербить його нічого й не дуже червоне...
А на рахунок не мочити, то постараємся, бо місце таке, коли він слиниться чи зригує, що буде мокрим( чимось закрити плямку не варто, певно хай краще буде підсушуватися?
marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty14/11/2014, 16:06
69

Надю, на рахунок не мочити - бажано, щоб воно підсихало само і хоч пару днів не купати, щоб в разі, як воно мікробного походження - не рознеслось по тілу.
Хілак - мені особисто імпонує, хоч багато каже - німецьке Г, але я його часто застосовую. Там лактобактерії, їх потрібно найбільше до 4-5місяців, а з 5-6місяців можна вже біфідо (напр. Біфідумбактерин). Всеж, вважається що добре чергувати через день чи ранок/вечір. Тут зайвого не буде (зайве вийде з калом).
Локоїд - то гормональна, давай поки без неї... вже як зовсім нічого не допоможе, то звичайно краще 5 днів місцево гормон ніж дитина, що постійно страждає.

Для впевненості, ще опиши мені, як та пляма виглядає. Червона чи бліда, шершава, краї рівні, чи є такі ніби маленькі прищики ?

SoloNes

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty14/11/2014, 19:30
70

хоч онлайн-консультація - то теж не найкращий варіант, бо не завжди я все розумію, і не все ти так передаш, як воно є + інколи вже не вчасно... пише:
Та так воно й є! Якби я вміла то все так тобі описати, як лікар.
ймовірність висока, хоч 100% ствнрджувати не можу. Це вперше таке? Взагалі така висока Т вже була, як переносив? Хлопчик був у свідомості? Кулачки були зжаті? Яке положення тіла було? Саме пройшло? Язик не прикусив? А ще, це важливо, коли гарячка - шкіра бліда чи червона (порівняти з звичайною), гаряча чи навпаки холодніша? пише:
Таке було вперше, синочок був у свідомості. Кулачки не памятаю. Пробував вставати, бо переляканий був, то падав - ніби ноги не тримали, просив пити, але самостійно чашку тримати не міг. Тривало хвилин 10-15, відразу поклала свічку, то температура впала і пройшло. Був червоний і гарячий
Зараз йому вже нормально, даю ще АБ, на піднебінні є червоні цяточки, то я так розумію свідчитьь про вірусну інфекцію?
Про донечку - мама сьогодні лишилась з нею сама, я мусіла відїхати. В цей час прийшла лікар, оглянула дитину, сказала, що стан погіршився (хоча дитина має апетит, активна), хрипів нема, соплів нема, але є червоне горло з набряком. Вкололи малій Преднізалон 1 кубик (для стимуляціїї імунної системи) і назначила Цефатоксим в уколах.
Завтра їду в обласну до лікаря

Natka

Natka

Кількість повідомлень : 63
Пункти профілю : 67
Репутація : 0
Дата реєстрації : 04.11.2014

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty14/11/2014, 23:25
71

А ми якраз вичухуємося від болячки-теж сказали , що ангіна.А ще до того все набрякло певно до трахеї-гавкаючий кашель,захрипла. Пили флемоксин,дихали через небулайзер декасаном і небуфлюзоном,то на 2 день лікування вже був ефект.Але сьогодні почало носик закладати і сопельки є, після сну навіть цицю не змогла їсти,капнула віброцил,Чого соплі тепер з'явилися підкажіть?
marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 10:18
72

SoloNes Надіюсь, що в лікарні натрапиш на адекватного спеціаліста, який допоможе і відповість на всі запитання, хоч в вихідний день це теж важко...
Р.С. якщо син був у свідомості (пробував вставати), то не були судоми, але є ще таке, як судомна готовність, що проявляється сильним страхом і тремором. По можливості, йому б не завадила консультація невролога, не конче вже, в перспективі.
Р.Р.С
Цитата :
на піднебінні є червоні цяточки
це зараз зявились чи було зразу? Може бути вірус... а може бути кір (ну це еж вірус), більше ніде немає висипки, глянь за вухами?

Natka Який вік дитини, скільки часу хворіє дитина?
Можливо хтось щось свіже, вона після хвороби дуже чутлива. Або був сильний набряк і сопелики не могли відходити, зараз все трохизнялось - і потекли.

Natka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 10:28
73

Малій 9 міс,дихала носом вільно,а зараз закладений і соплі густі,тяжко витягуються.Сьогодні 7-й день хвроби.Загалний стан добрий,температури нема,вологий кашель вдень,вночі вже не кашляє 2 ночі.
Але вчора мене вже почало боліти горло,от думаю чи від неї набралася чи то нове?Наша лікарка скащала що нічого страшного,але я за сопельки дуже переживаю.
наталька моталька

наталька моталька

Кількість повідомлень : 95
Пункти профілю : 99
Репутація : 12
Дата реєстрації : 26.10.2014

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 10:37
74

Привіт Олю, хотілі твоєї поради. Моїй малій 7 місяців , в 2 зявилася родимка на стегні, за цей час стала більш вираженою. Трішки збільшилась, зовсім трішки, думаю через те що дитина росте.Скарг у нас немає, Можливо якісь спостереження потрібні?
marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 10:41
75

Natka можете мити носик Хюмер червоний, гарно знімає набряк, а вже як зовсім біда - то віброцил. Промивай часто, щоб свіжі соплі знов не провокували кашель... і не почалось все з початку

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 10:42
76

наталька моталькаПривіт. Яки родимка за величиною, на скільки виросла, чи що ти маєш на увазі більш виражена? Вона коричнева чи червона? Опукла чи гладка з шкірою?

наталька моталька

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 10:51
77

Родимка маенька, виросла на 0,5мм може, вона коричнева плоска, стала більш насичений колір виражений, бо був слабо коричневий.
marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 11:48
78

Наталю, я б казала залишити її в спокої, можна, звичайно, хірургічно коригувати, але чи то потрібно, ну буде в дівчинки таке особливе місце. З часом ще будуть родимки зявлятись. Взагалі родимки краще не травмувати. А можливо це спадкова родимка, в моєї малої, наприклад, перша зявилась точно в тому ж місці, що є у татка.

Natka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 11:53
79

А ще питання-мити і витягувати соплі,чи тільки мити?
marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 13:04
80

Natka пише:
А ще питання-мити і витягувати соплі,чи тільки мити?
Якщо є можливість і дитина дається, то звичайно краще витягнути, а ні - то просто мити, якась частина теж витече... Головне, не травмувати слизову носу, бо буде знову набряк. Просто моя не дає цього робити, мені лекше просто заливати в носик розчин

наталька моталька

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 13:35
81

Дякую, думаю що чіпати небудем, в нас теж від татка post
Natka

Natka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 14:22
82

дякую!з криками , але витягуємо.
marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 14:34
83

Natka пише:
Нема за що! Виздоровлюйте!

Брюнеточка

Кількість повідомлень : 53
Пункти профілю : 58
Репутація : 11

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 15:14
84

Цитата :
У донечки (3,5місяців) теж ангіна
plachu  plachu  plachu
В такому віці ангіна шок шок шок Подивіться Комаровського випуск про ангіни. Гланди починають то рости в дитини біля року. Я з власного досвіду скажу, бо моя дитина і горло то друзі, то наш коньок. Горло червоніє при вірусній інфекції майже постійно, і температуру дає дуже високу і тривалу 3 деколи 4 дні. Але АБ не потрібно пити. Основне багато теплого пиття з розрахунку 100 мл на 1 кг ваги дитини. Не заставляйте їсти в ці дні, основне пити. Як каже Комаровський, увлажніть, проветріть, напоіть. Пускай мама ідьот на кухню варіть ведро кампоту.
Цитата :
А чим витягуєте?
ми витягуємо аспіратором (пилесосним), то дитина сама просить, щоб їй носик почистили.
mikrobo4ka

mikrobo4ka

Кількість повідомлень : 182
Пункти профілю : 193

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 15:24
85

я теж зтикнулася з  начебто ангіною в дитини.потім виявилось,шо це явно не вона!тому шо не може гнійна ангіна пройти за 1-2 дня! але біда в тому,шо я не розуміюшо то було!вірус чи шо...
мені вже багато педіатрів сказали,шо в таких маленьких діток ангін майже не буває,лише поодинокі і дуже рідкісні випадки!
але я сама перелякалась і як побачила горло малого все обкладене,то бігом антибіотик дала,від якого нас обсипало повністю,прийшлось після 2 днів його кинути пити і лікувати алергію і дисбактеріоз!дурдом!
marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 15:53
86

Цитата :
Гланди починають то рости в дитини біля року
Нажаль Комаровський не розказав, що ангіна, то не лиш проблема гландів. Якщо цікаво, то можете ще почитати багатьох розумних людей.
Ангіна – це запальне захворювання лімфаденоїдного кільця глотки. Вона може бути окремою нозологічною формою або одним із симптомів захворювання. Ангіна (гострий тонзиліт) є синдромом ряду інфекційних захворювань (скарлатина, дифтерія, інфекційний мононуклеоз, деякі ГРВІ та ін.), а також деяких інших неінфекційних захворювань (агранулоцитоз, лейкози та ін.).
За локалізацією розрізняють ангіну піднебінних і носоглоткового мигдаликів (аденоїдит), язичного мигдалика, бічних валиків, гортанну ангіну, абсцес надгортанника (епіглотит), ангіну Людвіга. Враховуючи те, що у більшості випадків основним вогнищем ураження є піднебінні мигдалики, у широкій медичній практиці під назвою «ангіна» мають на увазі ангіну піднебінних мигдаликів.
За морфологічною картиною ангіни поділяють на катаральну, фолікулярну, лакунарну, фібринозну, флегмонозну, виразково-некротичну та змішані форми.

Цитата :
то дитина сама просить, щоб їй носик почистили
Ви не звернули увагу на вік, в 9 місяців думаю не прпосить

mikrobo4ka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 15:58
87

от і нам запідозрили інфекційний момнонуклеоз,бо і висип пішов на антибіотик пеніцилінової групи,але мононуклеарів ми так і не виявили в крові.2 рази здавали,бажано було би ще раз здати,але не хочу дитину мордувати!
marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 16:24
88

mikrobo4ka пише:
от і нам запідозрили інфекційний момнонуклеоз,бо і висип пішов на антибіотик пеніцилінової групи,але мононуклеарів ми так і не виявили в крові.2 рази здавали,бажано було би ще раз здати,але не хочу дитину мордувати!
я б уже не здавала, якщо цього не вимагає стан дитини, звичайно. Просто для "себе" для контролю зробила б УЗД печінки і селезінки. Зараз зустрічається атипові форми мононуклеозу, при яких мононуклеарів не виявляють, лиш ріст лімфоцитів і моноцитів, ну і ШОЕ, лейкоцитоз, але таке є практично при вісіх бак. інфекціях

mikrobo4ka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 16:30
89

дитина активна і здорова,тому поки шо нічого не роблю!лиш лякає ця невідомість!не дай Бог знов та зараза повториться!аналізи взагалі хороші!
Natka

Natka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty15/11/2014, 18:08
90

Я витягую ротом аспіратором від кенпол бейбі.
Так,в 9 міс вона ще не проситься і не розуміє,що краще їй хочу зробити Плачущий смайлик
Karapuz

Karapuz

Кількість повідомлень : 324
Пункти профілю : 370
Репутація : 30

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty16/11/2014, 18:49
91

Я знову до вас за порадою...синочку 2 міс і він постійно "хрюкає" носиком їсти важко бодихати немає чим. постійно промиваю носик, витягую сопельки соплевідсмоктувачем а зволожувач працює цілодобово крім випадків коли провітрюється квартира і вікна відкриті але це не помагає він і далі хрюкає хоча сопельок майже немаю їх трішки. А користуюсь соплевідсмоктувачем який підключається до пилососу.
Брюнеточка

Брюнеточка

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty16/11/2014, 21:03
92

Цитата :
Нажаль Комаровський не розказав, що ангіна, то не лиш проблема гландів. Якщо цікаво, то можете ще почитати багатьох розумних людей.
Оля, мій допис був скоріше "криком душі", тому що як вірити лікарям, які при любому червоному горлі, яке викликане ГРВІ, призначають АБ і кажуть ангіна на ГРВІ. При тому ж, що для того, щоб діагностувати таке захворювання, треба і консультація лора, і аналізи, і посіви. Але ж легше дати АБ і все, або як вони люблять казати "вбити в корені, щоб дальше не пішло ". Просто мене такі підходи до лікування вже дістали. Це моя особиста думка.
Ну а ось тут трохи Комаровського.
Почему врачи назначают антибиотики при ОРВИ
Небольшое предисловие для тех, кто совсем не в теме…

Есть вирусы, есть бактерии.
99,99 % всех детских насморков, кашлей и температур — это вирусы, и это называется ОРВИ (острая респираторная вирусная инфекция).
Антибиотики действуют на бактерии, но не действуют на вирусы, следовательно, ОРВИ не лечится антибиотиками.
Но при ОРВИ возможны осложнения, вызванные бактериями (например, отит или воспаление легких).
Возникает соблазн: назначить антибиотики при ОРВИ не для убиения вируса, а для профилактики — чтоб не было осложнений. Медицинская наука десятками тысяч исследований доказала, что это не помогает. Более того — от этого становится только хуже.

Во-первых, потому, что всегда найдется микроб, который уцелеет.
Во-вторых, потому, что, уничтожая одни бактерии, мы создаем условия для размножения других, увеличивая (!!!), а не уменьшая при этом вероятность все тех же осложнений.
В-третьих, потому, что, уничтожая безопасную и условно-патогенную флору, мы, таким образом, увеличиваем вероятность заселения дыхательных путей микробами однозначно патогенными, вредными, нежелательными.
Окончить медицинский институт и не узнать о том, что антибиотики при ОРВИ не помогают, — невозможно. Т. е. любой детский врач, где бы он ни получил диплом о высшем образовании и где бы он ни практиковал, прекрасно информирован о том, что назначать антибиотики при ОРВИ не надо.
Тем не менее антибиотики назначаются. И на дому, и в поликлиниках, и в стационарах. Врачами! При ОРВИ!! Профилактически!!!
???
Понять и оправдать это нельзя.
Объяснить — очень даже можно.

Возможности врача полечить ОРВИ «по-настоящему» чрезвычайно ограничены. Организация ухода за ребенком, все эти режим, одежда, питание, питье, воздух — вот, собственно, и все лечение. Возможны ли осложнения? Да. И возможны, и вероятны. А какова роль врача в этих осложнениях, что он может сделать для их профилактики? Фактически очень мало — терпеливо бороться с предрассудками и уговаривать: не кормить, поить, одеть, увлажнить, проветрить…

Но от врача ждут совершенно другого! Не лекций и увещеваний, не агитации и уговоров, а реальной помощи, реальных лекарств. А где ж их взять, эти лекарства? Как поступить, если от тебя требуют рецепта, но подавляющее большинство населения не видит никакой разницы между вирусами и бактериями, более того — видеть не хочет и не понимает, зачем вообще надо смотреть в этом направлении! На то вы, доктора, и поставлены, чтоб лечить и следить, чтоб помочь и предусмотреть, чтоб не навредить и предотвратить!

Что делать врачу, если лекции-беседы не помогают? Если в комнате нечем дышать, поскольку три ковра и два обогревателя, если пол помыли с хлоркой, если вместо питья — тарелка с куриными котлетами, если грудь покрыта сантиметровым слоем барсучьего жира, а вся спина в жутких синяках от вчерашних банок…
А когда на пятый день все это закончится пневмонией, так виноват будет врач, который: — лечить не умеет;
— три дня ходил и довел;
— ничего не назначил, поэтому опустилось.

Ну как объяснить, что никто и никуда не опускается! Ну не поили, ну было сухо и тепло, вот и накопилась в легких мокрота, вот и воспаление, и это предотвращается не антибиотиком, а компотом и увлажнителем воздуха… Но самое печальное в том, что объяснений никто не требует, более того, их в принципе никто слушать не хочет. Общественное мнение однозначно, и все уже давным-давно решено: если врач назначил антибиотик и возникли осложнения, так виноват не врач, который сделал «все, что мог», а ребенок, который «несмотря на своевременную помощь» все-таки не смог поправиться, поскольку маленький и слабенький. Но если осложнения возникли, а врач ходил вокруг и умничал со своими якобы ценными советами, так виноват врач, который… который… ну, в общем, который довел…

Вечером стало хуже. «Скорая помощь» отвезла в больницу. Доктор в приемном отделении послушал и вынес вердикт: воспаление легких.

— Как воспаление, откуда! Наша была сегодня утром, ничего не слышала, ничего не назначила, повторяла, как попугай, одно и то же «ах, как жарко, поите побольше, ах, как жарко, поите побольше», вот допоились…

Мы уже говорили о том, что поиск виновного (виновных) — специфическая ментальная игра, которая с неизменным успехом осуществляется на территории нашей Родины многие десятилетия. Хрестоматийный образ врача-вредителя — прекрасная иллюстрация этой игры. Что показательно в рассмотренном нами примере «вечером стало хуже»? Прежде всего то, что врач, диагностировавший воспаление легких, уж точно, уж стопроцентно ни в чем не виноват. Более того, он выступает в роли умелого диагноста и спасителя, да так оно, собственно, и есть. Особенно когда налицо четкий контраст: «диагноз — лечение» в больнице и «обычное ОРВИ — лекарства не нужны» дома.

Кто будет сознательно уменьшать свою значимость, рассказывая о том, что «ваш доктор все сделал правильно»?

Кто будет сознательно портить отношения с родителями пациента, перечисляя им их же ошибки, тем более что виновный уже назван?

Кто будет рассказывать о том, что диагностировать и вылечить пневмонию, особенно пневмонию, до того (!) не леченную антибиотиками, — это вовсе не так уж сложно?

Не будет никто! И это в лучшем случае. А в худшем — вполне возможны комментарии по поводу того, что при лечении воспаления легких главное — вовремя назначить антибиотик, и что кто его знает, сколько дней длится все это безобразие, и что теперь нет никаких гарантий, но мы, конечно, изо всех сил постараемся…

Вариант развития событий, тактично названный «худшим», — на самом деле вполне обыденное, нередкое (мягко говоря) явление, которое распространяется на все области «обслуживания населения». Любое обращение к электрику, сантехнику или автомеханику сопровождается в конце концов получением информации о том, что предшественник «протянул не тот провод», «поставил не того размера прокладку» или «недотянул гайку»… Диплом о высшем медицинском образовании профессиональные законы джунглей не отменяет — ведь с врачами-вредителями с огромным энтузиазмом сами же врачи и боролись.

Что такое «профилактическая антибиотикотерапия» с учетом специфики взаимоотношений детского врача с коллегами и с родственниками пациента?

Всего-навсего способ защитить себя. От нападок. От обвинений в невнимательности и непрофессионализме. От юридического преследования.

И замечательная идея о необходимости своевременного назначения антибиотиков приводит к тому, что мальчик Петя действительно получает антибиотик вовремя. Но тысячи Маш, Вань, Свет и Дим в принципе получают его напрасно…

Как же быть?

Договариваться. Не искать виноватых. Поступать по совести. Дружить с врачами. В школах писать большими буквами: « Волга впадает в Каспийское море», «вирусные инфекции не лечатся антибиотиками».

Еще раз, для запоминания, большими буквами:

ВИРУСНЫЕ ИНФЕКЦИИ НЕ ЛЕЧАТСЯ АНТИБИОТИКАМИ.

SoloNes

SoloNes

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty16/11/2014, 21:06
93

marmyljadka, дякую за пораду на рахунок невропатолога для синочка! В ОДЛ лікар сказав слово в слово те саме.
Тепер про донечку, як ти й писала - АБ було лишнім, то явно не ангіна, здавали аналіз крові, то дуже хороші результати. А про преднізалон вдома, та ще й у такій кількості, то лікар шок smile78
Брюнеточка

Брюнеточка

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty16/11/2014, 21:22
94

Цитата :
Тепер про донечку, як ти й писала - АБ було лишнім, то явно не ангіна, здавали аналіз крові, то дуже хороші результати. А про преднізалон вдома, та ще й у такій кількості, то лікар шок smile78
От і я про це. Як дитині в 3.5 місяці призначати АБ, без аналізу крові, без консультації лора, а про гормони, то я krisa
·٠•●๑...Оливка....๑●•٠·
Admin
·٠•●๑...Оливка....๑●•٠·

Кількість повідомлень : 760
Пункти профілю : 964
Репутація : 127
Дата реєстрації : 17.08.2014

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty16/11/2014, 21:26
95

marmyljadka, може то питання не зовсім до тебе, але я вже сили не маю. Моя малявка нічого не їсть абсолютно. Вона завжди надзвичайно погано їсть, а зара взагалі НІЧОГО. В мене просто паніка !!! Стоїть по надцять тарілок, може те, може те - нічого не хоче. Можливо щось порадиш, бо в мене руки опускаються Плачущий смайлик

А разом – Україна!
https://matusya.ukraine7.com
Honda
Admin
Honda

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty16/11/2014, 23:59
96

Олю, дякую за турботу) щось не мала часу відписати швидше. Плямка майже зникла. Була чуть червоніша чи то рожевіша за колір шкіри, овальна. Поверхнею нагадувала коричневе родимку. Слава Богу, що все минулося)
Але от що мене друге турбує. Лікар дільнича в п'ятницю оглялала малого, щось там мацала в мошонці, а ввечері вона почервоніла. Я думала, що то малий сам собі так потиснув чи натер, бо він останнім часом туди руками дуже лізе. Але почервоніння не проходить і мені здається, що й трохи запах появився( Йдемо до лікаря завтра знову. Боюся, щоб то не було щось запальне( поки що промивала ромашкою. Варто хвилюватися, бо пацан все ж таки?;)
marmyljadka

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty17/11/2014, 11:13
97

ого, мене закидали запитаннями, доба поза межами компютера, а тут... Постараюсь всім по черзі, якщо щось десь упущу - перепитуйте знов, бо моя коза не дає посидіти повноцінно, мушу відлучатись ще до неї

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty17/11/2014, 11:25
98

Karapuz у Вашого синочка швидше не проблема в сопельках, спробуйте дати йому спокій на 2-3 дні, бо можете відсмоктуванням лиш стимулювати набряк слизової носу (вона там дуже ніжна + сам носовий хід маленький) і усугубляти проблему. Як на мене, з Вашого опису "хрюкає" у нього вроджений стридор гортані, що обумовлено вродженою слабкістю зовнішнього кільця гортані і вона вібрує при диханні Ніякої нбезпеки це не становить. Це не є великою проблемою і лікування не потребує. Воно само проходить, тільки вік залежить від ступеня звуження гортані, в когось до 3міс, в когось до 6, а взагалі рахується, що до 1,5 роки мало б пройти у 99%, бо дитина росте і кріпне. Єдине, на наступному огляді лікарем, уточніть, чи немає збільшеної щитовидки (не забувайте, що ми - ендемічна зона), тоді потрібна корекція ендокринолога. Найголовніше - оберігати дитину від вірусних захворювань, бо це може збільшити набряк слизової гортані.

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty17/11/2014, 11:36
99

SoloNesдобре, що ти трохи розібралась у хворобі, бо двоє хворих дітей - то важко, коли моя хворіє (так, вона теж хворіє як і всі діти), то в мене самої інколи руки трусяться, мій чоловік все каже, що мати жінку, маму - педіатра - то дурдом, я ж знаю наслідки хворіб і інколи так переживаю... Просто май на увазі за ту лікарку і по можливості, звертайся при потребі до когось іншого, шкода, що лиш такою ціною отримане знання. За преднізолон - чесно не хотіла вже ніц тобі писати, щоб зайвий раз не лякати і не розстроювати, бо то вже і так гибле діло, його вже вкололи, хоча таке роблять украй важких випадках - менінгококовій інфекції, якої явно у доні не було. Хай дітки виздоровлюють і більше не турбують мамусю такими проблемами!

marmyljadka

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty17/11/2014, 11:38
100

·٠•●๑...Оливка....๑●•٠·я не готова вже дати тобі відповідь, вибач, я постараюсь день-два обдумати, щось десь знайти і тобі напишу. Скажи ще орієнтовно скільки доця важитьі її ріст, бо знаю з власного досвіду, для кожної мами дитина мало їсть

ПовідомленняТема: Re: Поради педіатра   Поради педіатра - Сторінка 2 Empty
101

Поради педіатра

Попередня тема Наступна тема Повернутися до початку 
Сторінка 2 з 3Перейти до сторінки : Попередній  1, 2, 3  Наступний

Схожі теми

-
» Поради лікаря косметолога
» Поради по створенні стилю
» Поточний ремонт! Корисні поради.