|
|
| Автор | Повідомлення |
---|
Honda Admin
Кількість повідомлень : 406 Пункти профілю : 549 Репутація : 64 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Надвірна
| Тема: Орхідеї-феї 28/10/2014, 14:24 | 1 |
| Тут ділимось своїми красунями, доглядом і порадами щодо них. - Яка температура потрібна орхідеям?:
Орхідея – дуже світлолюбна рослина. Але в той же час вона не переносить яскравого полуденного сонця. Отже горщик з красунею краще розмістити на західному або східному вікні. Якщо такої можливості немає, забезпечте квітці додаткове світло. Орхідеї люблять тепло, тому оптимальна температура для їх утримання+20С - +25С. Для багатьох орхідей має бути невеликий добовий перепад температури. Для найпопулярніших видів орхідей найбільш сприятливими є наступні температурні діапазони: вдень від +18 до +27, вночі від +13 до +24. Необхідною умовою для цвітіння переважної більшості орхідей є відчутна різниця між температурами вдень та вночі.
Не забувайте, при зниженні температури повітря полив треба скоротити, а при підвищенні – посилити. Слід зазначити, що більшість орхідей теплолюбні гібриди, що продаються у квіткових магазинах, і лише гібридні мільтонії, деякі пафіопеділлуми і цимбідіуми відносяться до середньо температурних видів. Холодолюбивих орхідей у наших квіткових магазинах не буває.
Освітлення – це найголовніший фактор, який визначає, чи буде орхідея квітнути. При недостатньому світлі квітці не вистачить живлення, а при надмірно інтенсивному – орхідея може просто згоріти. Ознаки недостатнього світла: темно-зелене листя (у здорової рослини листя світло-зелене, яскраво-зелене, червонувате). Ознаки надлишку світла: пожовкле листя та бурі чи сірі плями на листі, і навіть сонячні опіки.
- Яка вода потрібна для поливу і є чи різниця в поливі орхідей різних видів? Що робити з твердістю води для поливу?:
Найкраще поливати м'якою водою. Для цього воду треба прокип'ятити, дати відстоятися й використовувати тільки верхні 2/3 шари води. У цьому випадку розчинні солі кальцію і магнію частково переходять у нерозчинні і випадають в осад. Можна використовувати і заморожену воду (тільки не забувати підігрівати її перед поливом). В цілому, орхідеї краще реагують на сухість ніж на перезволоження. Поливайте орхідею лише тоді, коли грунт, в якому вона росте, просохне повністю. Ось чому не можна заявляти однозначно «Поливати орхідею один раз на тиждень». Адже швидкість висихання грунту залежить від багатьох факторів (склад субстрату, розмір горщика, освітлення, вологість повітря і т.д.). Хибним буде полив, коли висох тільки верхній шар грунту. Зумійте пристосуватися і визначати напевно просихання грунту в горщику з орхідеєю. Це може бути зважування горщика, перевірка за допомогою сухого довгого прутика і т.п. Правильно поливати орхідею треба так: поставте рослину в горщику у ємність з теплою водою на 10-15 хвилин. Можна влаштувати душ – інтенсивно полити теплою водою так, щоб ґрунт намок повністю, але вода вийшла з дренажних отворів. В будь-якому випадку, рослину після поливу необхідно потримати на решітці, щоб вода, яка залишилась в горщику, стекла повністю. А вже потім можна повернути квітку у декоративне кашпо.
- Принципи догляду за орхідеями:
Доглядати за орхідейними рослинами досить просто, оскільки ці дивовижні квіти зовсім невибагливі. У літні місяці, їх необхідно рясно поливати щотижня, бажано, щоб вода намочила коріння і добре стекла. Орхідеї зовсім не зашкодить, якщо ви по-справжньому промочите її коріння - можна зробити це на кухні в раковин, в ванні. Такий душ зовсім не небезпечний для рослини, за умови, що ви дасте коріння трохи просохнути, і не залишите воду в точці росту. Також у літній період рекомендується раз у 2 тижні підгодовувати орхідею розчинним рідким добривом. Хворі рослини підживлювати не можна. У холодну пору року, тримайте рослину в теплі і скоротіть частоту поливу без додавання добрив. У зимові місяці орхідеї, як і фікуси , бояться не тільки холоду і протягів, а й дуже сухого повітря, тому їх необхідно обприскувати не рідше одного разу на тиждень. І небезпечно тримати на підвіконні, бо знизу сухе батарейне повітря, а за склом мінусова температура. Тому орхідея може постраждати. Пам'ятаєте про те, що орхідея - епіфіт. Тобто в природних умовах вона живе на інших рослинах, як правило, на деревах. Тому висаджувати її потрібно не в землю, а в спеціальний субстрат. Субстрат для орхідеї можна купити вже готовим, а можна приготувати самостійно. Візьміть суху кору сосни, гарненько прокип'ятите. Висушите. Через пару днів прокип'ятите ще раз. Це потрібно для знищення шкідливих комах. Готову кору розрізайте на невеликі частини (шматочки величиною 1,5-2 см). Змішайте з висушеним подрібненим мохом сфагнумом. Субстрат готовий. Горщик для орхідеї краще вибрати білий або прозорий - він не нагріватиметься на сонці і не перегріватиме коріння. Обов'язково пластиковий - в глиняному горщику коріння орхідей намертво пристає до шорстких стінок і дуже травмується при пересадці. У горщику обов'язково мають бути отвори, адже одна з головних умов здорового самопочуття орхідей - відмінна вентиляція. Крім того, в такому горщику не застоюватиметься вода. Якщо деревина з часу висадки руйнується, перетворюється на потерть, то рослина взяла з неї все, що можна було взяти і вимагає оновлення грунту. Збільшувати розміри пластикового горщика потрібно в міру збільшення розмірів самої квітки. Зазвичай пересаджувати слід кожні два-три роки, щоб дати їй зростання і оновлення грунту. Орхідеї добре ростуть у звичайних квартирах, але під час опалювального сезону й у спеку вологість потрібно збільшувати. Для цього можна використовувати зволожувач повітря або блюдце з водою. Можна поставити горщики з орхідеями на піддон із керамзитом, який потрібно постійно зволожувати. Цвітіння - це самій радісний момент в житті будь-якого квітникаря. Орхідея зацвітає у віці 1,5-2,5 років. Для цвітіння орхідеї потребують підгодівлі. Її треба проводити регулярно, десь один раз на два тижні, та добриво має бути збалансованим. Не додавайте до горщика з орхідеями добрива, що призначені для інших рослин. В періоди спокою та в холодний сезон кількість добрив треба скоротити. Дочекатися її цвітіння буває дуже нелегко. Здавалося б, доглядаєш її щосили, а вона, невдячна, розцвітати не бажає. А ви дайте спокій їй! Щоб випустити прекрасну квітку, орхідеї потрібний невеликий стрес. Прискорити цвітіння може послужити різкий перепад температур. Наприклад, протримаєте вередника всю ніч при температурі +18С, а вранці переставте в тепле приміщення. Поштовхом до розквіту може послужити і скорочення поливу.
- Гарячий душ і сауна:
Деякі «орхідеєводи» влаштовують свої вихованцям гарячий душ. Квітку ставлять ванну і поливають слабким струменем з душу протягом декількох хвилин. Температура води має бути біля +40С. Дайте стекти воді і промокніть серветкою серединку рослини, щоб воно не загнило. Орхідеї зовсім не зашкодить, якщо ви по-справжньому промочите її коріння - можна зробити це на кухні в раковині, в ванній. Такий душ зовсім не небезпечний для рослини, за умови, що ви дасте коріння трохи просохнути. Напевно, душ нагадує орхідеям про тропічні зливи - після такої процедури вони веселіше ростуть і, як правило, розцвітають. А так орхідейки приймають теплу сауну, іноді душ. Погано видно через водяну пару. Сауну роблю так: ставлю орхи у ванну кімнату (не в саму ванну), або над ванною (як в мене), вкл гарячу воду (дірку у ванній закрити), вкл світло, закриваю двері. Через 15 хв воду виключаю і залишаю ще так орхідеї на 30-60 хв. Принцип який: у тропіках жара, і вода (дощі), що падає, зразу ж випаровується. Тут дія схожа.. Навіть фото не чітке через пару. Моїм дуже подобається тепла волога пара. Душ теж добрий, але там дія води до 1 хв. і вода попадає в пазухи і точку росту. А тут орхідейки балдіють більше години. Коріння і листя від цього росте, як на дріжджах.
Корисні ссилки про полив орхідей http://www.orchidee.ws/anfanger/giessen/giessen.htm http://stranamasterov.ru/node/520780
Останній раз редагувалося: Honda (7/11/2014, 15:24), всього регувалося 5 раз(-и) |
| | | Optimara
Кількість повідомлень : 165 Пункти профілю : 197 Репутація : 34 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Орхідеї-феї 28/10/2014, 16:18 | 2 |
| Спроба закинути фото №1 ось така дитинка в моєї орхідейки,з низу видно,що ще одна росте.В мене у всіх орхідей дітки,(ця найбільша),тому питання дуже актуальне.Що зробити,щоб вона нарощувала коріння?Чи я зашвидко хвилююся,що у неї ще не росте коріння?Якого розміру вона має бути щоб її відсадити? |
| | | Honda Admin
Кількість повідомлень : 406 Пункти профілю : 549 Репутація : 64 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Надвірна
| Тема: Re: Орхідеї-феї 28/10/2014, 16:43 | 3 |
| В тебе вони не цвітуть, а тільки вагітніють)))? Можеш примотати на низ дітки чуть моху і постійно його зволожувати. А скільки цій дітці? Відсаджувати можна, коли є пару корінців по 5-6 см. |
| | | Optimara
Кількість повідомлень : 165 Пункти профілю : 197 Репутація : 34 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Орхідеї-феї 28/10/2014, 16:54 | 4 |
| - Honda пише:
- В тебе вони не цвітуть, а тільки вагітніють)))? Можеш примотати на низ дітки чуть моху і постійно його зволожувати. А скільки цій дітці? Відсаджувати можна, коли є пару корінців по 5-6 см.
ну десь 15 серпня а мастила цитокининовою пастою,вони в мене усі вагітні.Купляла 3шт по акції відцвівші тому фоток цвіту показати не можу,я їх тижня 2 потримала і запліднила ну не можу я,щоб діток не було Цвітоніс виріс в останній,то я десь місяць тому мастила,новенька орхідейка з розпродажу,але він росте товстий і по 3 гілочки з 1 місця Я ради експерименту орхідеями зайнялася,скучно трохи з фіалками стало мало мені клопоту.Знаєш як стаканчик з мохом прикріпляють до орхи і так вкоріняють?Я десь таке бачила,лише от цікавить чи не зарано я думаю,щоб вона коріння нарощувала?І ще одне,я купляла разом з цитикініновою пастою ще Гель для размножения растений черенками Клонекс (Clonex) .нічого про таке не чула?Я трохи боюся мастити орхідею,жалко дитинки як загине - Спойлер:
Clonex это высокопроизводительный стимулятор для клонирования. Если кто не знаком с термином клонирования - это широко используемое в агрокультуре способ разведения растений из черенков. Клонекс - это гель, при соприкосновении с черенком растения, закрывающий ткань и содержащий в себе необходимые гормоны и витамины для создания новой корневой системы. После использования этого геля вы будете поражены взрывным ростом корневой системы
CLONEX лучше других средств для черенкования потому что:
Он немедленно закрывает отрезанную ткань, устраняя риск инфецирования или образования закупорки ткани. Он содержит корневые гормоны в концентрации 3000 частей на миллион. Он содержит все необходимые на первое время питательные вещества и микроэлементы для питания ваших ростков. В отличи от жидкости или порошков, он останется в контакте с вашими ростками на долгое время
|
| | | Неждана
Кількість повідомлень : 110 Пункти профілю : 137 Репутація : 33 Дата реєстрації : 26.10.2014 Звідки : місцева
| Тема: Re: Орхідеї-феї 28/10/2014, 17:06 | 5 |
| Галя) зроби простіше , візьми сфагнум ( мох) гарно обмотай основу дитинки ним і залиш зволодуй пульвиризатором і будеш бачити як швидко почнуть рости корінчики)) |
| | | Optimara
| Тема: Re: Орхідеї-феї 28/10/2014, 17:27 | 6 |
| - Неждана пише:
- Галя) зроби простіше , візьми сфагнум ( мох) гарно обмотай основу дитинки ним і залиш зволодуй пульвиризатором і будеш бачити як швидко почнуть рости корінчики))
зроблю, мох маю,підростуть інші то попробую іншим способом |
| | | Honda Admin
| Тема: Re: Орхідеї-феї 28/10/2014, 18:08 | 7 |
| Стаканчик нема потреби прикріплювати, бо коріння нема взагалі. Краще пробуй мох. Але слідкуй, щоб там не загнило. Тобто зволожуй вміру і не доводи до сухості) Про той гель нічого, на жаль, сказати не можу. Можеш обприскувати мох розчином янтарної (бурштинової) к-ти. Вже поділишся своїми результатами. Тільки з цитокінкою не захоплюйся, бо вона може і погубити рослину. Особисто я не прихильник її використання) |
| | | наталька моталька
Кількість повідомлень : 95 Пункти профілю : 99 Репутація : 12 Дата реєстрації : 26.10.2014 Звідки : Майзлі
| Тема: Re: Орхідеї-феї 28/10/2014, 18:40 | 8 |
| І в мене є така красуня, правда як цвіла ще позаторік, так і загула, пішла в розету, я її пересадила недавно, жду ... Вроді як пупянки пустила |
| | | ivnata
Кількість повідомлень : 91 Пункти профілю : 104 Репутація : 19 Дата реєстрації : 22.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Орхідеї-феї 29/10/2014, 22:52 | 9 |
| І мої всі зараз цвітуть. А одна (найкраща, до речі), вся покрилася ніби росою, прозорою, але трохи липкуватою. То якась болячка її вчепилася? Здається, воно їй не шкодить, та і на інші не перекидається, хоча стоять поряд, але краще переконатися. Ніхто такого не бачив? |
| | | Зіронька
Кількість повідомлень : 125 Пункти профілю : 146 Репутація : 25 Дата реєстрації : 24.10.2014
| Тема: Re: Орхідеї-феї 29/10/2014, 23:04 | 10 |
| І в моєї така роса липка з"явилась , я її змивала. Ніби нічого, росте далі... |
| | | Optimara
| Тема: Re: Орхідеї-феї 29/10/2014, 23:53 | 11 |
| бачила на просторах інтернету,що поставити кусочок огірка на кору на ніч,а потім подивитися.Якщо є шкідники вони вилізуть на огірок.Хтось таке робив? |
| | | Honda Admin
| Тема: Re: Орхідеї-феї 29/10/2014, 23:58 | 12 |
| Липка роса, то може десь був порушений режим поливу, таке схоже, як монстера робить) Цю росу можна просто змити простою водою, бо вона солодка і може привабити шкідників;) Про огірок не чула, а якщо паразіти з'їдять його всього?)))) |
| | | Optimara
| Тема: Re: Орхідеї-феї 29/10/2014, 23:59 | 13 |
| |
| | | Honda Admin
| Тема: Re: Орхідеї-феї 30/10/2014, 00:06 | 14 |
| Ага))) і огірочок квашений))) Такссс, не флудимо, ато в баню відправлять)))
Мої орхи трохи оклигали, щось їм пороблено було) але вже листя знов пружне і пускають квітконоси;) |
| | | Muwka
Кількість повідомлень : 39 Пункти профілю : 48 Репутація : 1 Дата реєстрації : 20.08.2014 Звідки : Бурштин
| Тема: Re: Орхідеї-феї 30/10/2014, 10:49 | 15 |
| ivnata, а роса по цілій рослинці чи лише вздовж квітконоса? якщо по всій рослині, то тре шукати паразитів, а якщо лише на прутику, переважно біля квіточки, то варіант норми і тре діяти як Надя казала мої також пускають прутики вони взагалі в мене цвітуть двічі за рік. раз взимку і раз влітку |
| | | Неждана
Кількість повідомлень : 110 Пункти профілю : 137 Репутація : 33 Дата реєстрації : 26.10.2014 Звідки : місцева
| Тема: Re: Орхідеї-феї 31/10/2014, 00:31 | 16 |
| Ой липка роса то недобра штука шукайте паразитів, по перше відселіть від інших орх, бо це заразно , а по друге, промийте листя та пагони легким мильним розчином так треба зробити кілька днів підряд! Мені допомогла і орха оклигала! |
| | | Optimara
| Тема: Re: Орхідеї-феї 31/10/2014, 22:13 | 17 |
| - Можеш обприскувати мох розчином янтарної (бурштинової) к-ти. Вже поділишся своїми результатами пише:
Хонда розкажи де ти береш янтарну кислоту,можеш в особисті написати,якщо скриває точку продажу.Бо я шукала не знайшла.І ще здається ти глюкозою протирала листя?Дозу скільки води і скільки глюкози напишеш?І яку глюкозу.Ту що в ампулах в аптеці?І вітамін В куди його добавляти.Все в одну посудину чи кожне окремо і окремо притирати? |
| | | Honda Admin
| Тема: Re: Орхідеї-феї 31/10/2014, 22:26 | 18 |
| Янтарку купувала в аптеці, зараз теж не можу ніде знайти( Можна якимось стимулятором росту коріння обприскувати мох. Глюкоза в ампулах, не розводжу водою, протираю листя ватним диском, через день протираю теплою перекип'яченою водою, бо довго тримати глюкозу на листках не варто, забиває пори. Листя протираю з 2-х сторін завжди. Вітамін В теж в аптеці, можна В1 або В6. Його додаю при поливі з розрахунку 1 ампула на 1 л теплої перекип'яченої води. І туди орхи занурюю на 20 хв. Ще протираю листя розчином пива з водою 1:1. |
| | | Optimara
| Тема: Re: Орхідеї-феї 1/11/2014, 11:51 | 19 |
| Надя спасибі за консультацію З мене + і думаю,ще багатьом пригодяться твої дописи.Я просто удобряю і протираю водичкою,і обприскую водичкою.Але нічого не додаю до води для листя.Янтарку не знайшла,казали шукати в аптеках де є багато бадів.Попробую глюкозу і віт.В Хоча вони у мене в хорошому стані усі орхи,нема притензій ні до листя ні до діток.але хочеться догодити по всім параметрам знайшла фото свої : |
| | | Машенька
Кількість повідомлень : 53 Пункти профілю : 69 Репутація : 10 Дата реєстрації : 22.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Орхідеї-феї 1/11/2014, 15:03 | 20 |
| На днях мені подарували орхідею. Листя здорове, а от коріння жовтувате . Що зробити щоб її було добре? |
| | | Honda Admin
| Тема: Re: Орхідеї-феї 1/11/2014, 19:43 | 21 |
| Машенька, показуйте красуню і корінці;) бо жовтуваті можуть бути в середині горшка, там просто вони не фотосинтезують. Якщо корінчик твердий, значить здоровий. А якщо жовтий, коричневий і м'який, то або засох, або гниє) Та й вона зараз в Вас буде проходити акліматизацію + опалення вже є. Якщо будуть ще якісь зміни ( в'янення квітів, нижніх листків) пишіть;) |
| | | Honda Admin
| Тема: Re: Орхідеї-феї 4/11/2014, 15:47 | 22 |
| Дендрофаленопсис Пускає квітконос) |
| | | Muwka
Кількість повідомлень : 39 Пункти профілю : 48 Репутація : 1 Дата реєстрації : 20.08.2014 Звідки : Бурштин
| Тема: Re: Орхідеї-феї 6/11/2014, 23:37 | 23 |
| - Дендрофаленопсис пише:
цікаво побачити як він зацвіте |
| | | Latifa
Кількість повідомлень : 49 Пункти профілю : 62 Репутація : 15 Дата реєстрації : 24.10.2014
| Тема: Re: Орхідеї-феї 7/11/2014, 00:52 | 24 |
| Ану, дівчата,давайте більш детально про вітамін В, про пиво і т.д. бо я того нічого не знаю. Мої орхідейки цілий рік не цвіли, бо я з народженням донечки не встигала за ними дивитися так як слід. Тепер декотрі пускають пагони. Опишіть, будь ласка, що, коли і як ви робите, щоб забезпечити їм максимальний комфорт, бо я лише купаю додаючи підживу і інколи роблю їм сауну. |
| | | Honda Admin
| Тема: Re: Орхідеї-феї 7/11/2014, 11:22 | 25 |
| І мені цікаво, як буде цвісти..має бути щось фіолетове) Галюся, головне, щоб було правильне світло) Ще орхи люблять, щоб була різниця в пару градусів між денною і нічною т-рою. Між поливами давай, щоб кора просохла. Краще недолити, ніж перелити;) Добриво даю 1 у місяць при активному рості (нові листочки чи квітконоси), вітаміном В іноді заміняю добриво. Його можна давати частіше (навіть при кожному поливі): 1 ампула на 1 л води. А пивом з водою 1:1 протираю ватним диском листя з 2-х сторін. Воно і живить його і пилюку стирає і блистить потім гарно;) Зацвітуть - викладай фото;) Сауну мої обожнюють) Я потім ше докидаю цікавих статтей в 1 повідомлення) |
| | | askim
Кількість повідомлень : 233 Пункти профілю : 264 Репутація : 29 Дата реєстрації : 22.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Орхідеї-феї 7/11/2014, 13:38 | 26 |
| Дівчата, а розкажіть ще детальніше про сауно, бо щось ніц не можу знайти. В мене є 5 орхідей, то зараз кожна попускала пагін. Думаю за 1-1,5 місяці зацвітуть. Я тоді їх і вам покажу. Але з народженням синочка, перестала приділяти їм належної уваги, все часу бракує. |
| | | Honda Admin
| Тема: Re: Орхідеї-феї 7/11/2014, 15:26 | 27 |
| Дописала про догляд і сауну в першому повідомленні;) |
| | | Машенька
Кількість повідомлень : 53 Пункти профілю : 69 Репутація : 10 Дата реєстрації : 22.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Орхідеї-феї 7/11/2014, 20:12 | 28 |
| Корінці в моєї орхідеї, яку подарували мене не радують а цвіте вона так: |
| | | Машенька
| Тема: Re: Орхідеї-феї 7/11/2014, 20:20 | 29 |
| А в цієї вже корінці тікають в різні сторони то її пересадити в більший горщик? |
| | | Honda Admin
| Тема: Re: Орхідеї-феї 7/11/2014, 21:20 | 30 |
| Та, що купована: корінці можуть бути, якшо нема коричневих і чорних. А от кора мені не подобається( Дуже дрібна... Її б краще було б пересадити акуратно і в горшку зробити дирочки...так краще вентиляція коріння проходить. А та, що має корінців багато, то вже краще пересадити навесні, бо пускає квітконіс. Та й в орхідеї не все коріння має бути в корі, а є й повітряне коріння, яке бере собі вологу з повітря. |
| | | Машенька
| Тема: Re: Орхідеї-феї 7/11/2014, 21:48 | 31 |
| А пересаджувати зараз чи почекати коли відцвіте? |
| | | Honda Admin
| Тема: Re: Орхідеї-феї 7/11/2014, 22:19 | 32 |
| Я взагалі пересаджую завжди після того, як приношу додому з магазину, бо вони іноді в такому г ростуть) і такі сюрпризи деколи є в середині. По-перше, не знати скільки ще вона цвіте, і коли відцвіте. По-друге, зараз ще гарна тепла погода, а пізніше вже буде зима. Якщо Вам треба детальних порад щодо пересадки, пишіть;) |
| | | Latifa
Кількість повідомлень : 49 Пункти профілю : 62 Репутація : 15 Дата реєстрації : 24.10.2014
| Тема: Re: Орхідеї-феї 8/11/2014, 00:36 | 33 |
| Надя, а от коли орхідеї затісно в горщику, то брати просто більший горщик, видалити усе сухе коріння і пересадити? І ще маю питання. Я одну свою орхідею якось невдало пересадила. Ну вона ніби жива, листочки пускає, але якось дуже підло виглядає і нестійко тримається в горщику, хоча пройшло вже досить багато часу. |
| | | Honda Admin
| Тема: Re: Орхідеї-феї 9/11/2014, 16:56 | 34 |
| Галюся, давай тої невдалої фото) Коли пересаджуєш ( коли коріння займає майже весь простір горшка і вилазить з усіх дирок), оглядаєш і видаляєш сухе чи погане коріння і приміряєш до горшка. Якщо дуже багато обрізала, то можна той самий горщик помити кип'ятком і використовувати, бо Орхідея любить тісні горщики. А якщо з корінням все ок, то береш на півлітри більший;) І ще, коли коріння знизу дуже багато і не реально його витягти, то можна або розрізати горщик, або відрізати коріння і присипати зріз вугіллям. Я в більшості випадків відрізаю) |
| | | Люда
Кількість повідомлень : 60 Пункти профілю : 79 Репутація : 23 Дата реєстрації : 23.10.2014
| Тема: Re: Орхідеї-феї 15/11/2014, 14:16 | 35 |
| |
| | | zapadenka Admin
Кількість повідомлень : 118 Пункти профілю : 161 Репутація : 37 Дата реєстрації : 14.11.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Орхідеї-феї 15/11/2014, 14:56 | 36 |
| які тут красоти! в мене теж є одна охідейка - минулого року літом подарували, то на моїй пам"яті вже зараз третій раз цвіте десь фоток нема під рукою, на жаль раніше думала, що орхідеї дуже привередливі, а тепер так прониклась, хочу ще до пари прикупити )) _________________ |
| | | Брюнеточка
Кількість повідомлень : 53 Пункти профілю : 58 Репутація : 11 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : м. Івано-Франківськ
| Тема: Re: Орхідеї-феї 15/11/2014, 14:59 | 37 |
| А що Тобі не подобається в ній Листки гарного коліру, коріння також. Новий пагін, то добре. Значить рослині комфортно, якщо вона пускає нові пагони. Шукай йому паличку і прикріпляй і чекай квіточок. ПС в мене також всі орхідеї на східному вікні ростуть. Їм там дуже добре - Цитата :
- раніше думала, що орхідеї дуже привередливі,
і я так думала, особливо коли начитаєшся про них в книжках. Я навіть коли обстригала посохші гілочки, то леза ножиців протирала спиртом (для знезараження, бо так писало в книжці) і потім зріз засипала розтовченою таблеткою активованого вугілля. Тепер того не роблю і результат той самий. Цвітуть і пахнуть |
| | | Optimara
| Тема: Re: Орхідеї-феї 15/11/2014, 15:29 | 38 |
| Обмотала дитинку мохом ,але от біда,від ранку до обіду уже мох сухий,набридло ходити пшикати на нього.Тим більше за ніч він ого-го як висихає .Що ще можна зробити? Уваги вазонам багато не приділяю,про орхідеї згадую по суботам коли поливаю,або з понеділка згадую,що не полила в суботу Щоб ніхто не думав,що я з ними балакаю цілими днями,з фіалками теж.Згадую коли треба полити і сфотками |
| | | ivnata
Кількість повідомлень : 91 Пункти профілю : 104 Репутація : 19 Дата реєстрації : 22.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Орхідеї-феї 15/11/2014, 16:36 | 39 |
| Про липку росу! Дочиталася, що то може бути від недостатнього поливу. То зробила так, як мені і радили: промила листочки і на весь період цвітіння занурила у воду. Пише, що власне під час цвітіння постійне перебування у воді корінцям не зашкодить. |
| | | Optimara
| Тема: Re: Орхідеї-феї 19/11/2014, 13:31 | 40 |
| - Honda пише:
- Галюся, давай тої невдалої фото)
Коли пересаджуєш ( коли коріння займає майже весь простір горшка і вилазить з усіх дирок), оглядаєш і видаляєш сухе чи погане коріння і приміряєш до горшка. Якщо дуже багато обрізала, то можна той самий горщик помити кип'ятком і використовувати, бо Орхідея любить тісні горщики. А якщо з корінням все ок, то береш на півлітри більший;) І ще, коли коріння знизу дуже багато і не реально його витягти, то можна або розрізати горщик, або відрізати коріння і присипати зріз вугіллям. Я в більшості випадків відрізаю) Надя а ти маєш фото до під час і після пересадки однієї і тієї ж орхидеї?Зможеш пофоткати так,щоб був наглядний приклад?Бо я купила орху на розпродажі по знижці ще весною,вона цвіла,як відцвіла я її пересадила,проблема в тому,що у неї взагалі мало коріння було,гнилого теж багато не було,я її пересадила,вибрала спеціально для неї кору з грунту для орхідей(бо там же ж є ще і дрібні частки,я то суто кору,десь таке читала ) Вона росте,випустила 2 листочки але вона падає!!!не стоїть рівно,а лягає на горшок.Добре потрусити то можна її витрусити з того горшка.Після цієї орхи не беру горшків де мало коріння,беру там де дуже багато |
| | | Honda Admin
| Тема: Re: Орхідеї-феї 19/11/2014, 14:05 | 41 |
| Колись фото були( Покажи фото;) Молодець, що кору вибирала! Може варто в менший горщик посадити і прив'язати до опори. Так вона краще і швидше приживеться. |
| | | ·٠•●๑...Оливка....๑●•٠· Admin
Кількість повідомлень : 760 Пункти профілю : 964 Репутація : 127 Дата реєстрації : 17.08.2014 Звідки : Бурштин
| Тема: Re: Орхідеї-феї 19/11/2014, 15:04 | 42 |
| Збираюся кумі подарувати орхідейку. Дівчата, на що варто звернути увагу, бо я в цьому не розбираюся ніяк _________________ Ми всі одна сім‘я, Єдина ми родина – Мільйони різних «Я», А разом – Україна!
|
| | | Muwka
| Тема: Re: Орхідеї-феї 19/11/2014, 15:49 | 43 |
| - Збираюся кумі подарувати орхідейку. Дівчата, на що варто звернути увагу пише:
Оля, найперше дивись на коріння, щоб не було коричневого гнилого. можна легенько натиснути на підозрілий корінець через горщик. варто обдивитись листя і квіти. листя має бути пружне, не зморщене. обдивись стебло (шийку), щоб не мала плям гнилі або чорних (грибка). квіти треба дивитись в "труднодоступних" місцях, тобто заглянути в серединку, між пелюсточками, в ложбинки. в мене був випадок, коли у квітах сиділи волохаті білі мошки, я їх вивела, але навоювалась ого |
| | | ·٠•●๑...Оливка....๑●•٠· Admin
Кількість повідомлень : 760 Пункти профілю : 964 Репутація : 127 Дата реєстрації : 17.08.2014 Звідки : Бурштин
| Тема: Re: Орхідеї-феї 19/11/2014, 16:06 | 44 |
| - Muwka пише:
- Оля, найперше дивись на коріння, щоб не було коричневого гнилого. можна легенько натиснути на підозрілий корінець через горщик. варто обдивитись листя і квіти. листя має бути пружне, не зморщене. обдивись стебло (шийку), щоб не мала плям гнилі або чорних (грибка). квіти треба дивитись в "труднодоступних" місцях, тобто заглянути в серединку, між пелюсточками, в ложбинки. в мене був випадок, коли у квітах сиділи волохаті білі мошки, я їх вивела, але навоювалась ого
Дуже дякую !! МОже порадиш де в Бурштині у нас найкраще подивитися ? _________________ Ми всі одна сім‘я, Єдина ми родина – Мільйони різних «Я», А разом – Україна!
|
| | | Muwka
| Тема: Re: Орхідеї-феї 21/11/2014, 00:48 | 45 |
| - Дуже дякую !! пише:
на здоров"я - МОже порадиш де в Бурштині у нас найкраще подивитися ? пише:
в нас вибір невеликий: Гулівер (там є уцінені відцвівші по 60 грн ), Колібріс (такий самий збоку від гімназії "Камелія"), "Магія" на Калуській і в ст. Бурштині |
| | | Optimara
| Тема: Re: Орхідеї-феї 26/12/2014, 12:11 | 46 |
| Пересадила 2 свої орхідеї А нервів стільки пішло,що не описати Як почала ту кору кипятити,потім охолоджувати,а вона вспливає і плаває,і її ловлю,кора втікає.Друшляк і сито вирішила не брати,а старого нема.Через марлю не варіант,там такого га...на плаває крім кори,а на дні пакета,ще й якесь гніздо було з кокосу Правда орхи без гнилі,але я давно на них дивилася,щоб пересадити.Взяла горшок більший ніж був той магазинний,правда верх розширений,його не заповнювала грунтом. |
| | | Спонсорований контент
| Тема: Re: Орхідеї-феї | 47 |
| |
| | | |
| Права доступу до цього форуму | Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
| |
| |
| |
|