|
Автор | Повідомлення |
---|
FataMorgana
Кількість повідомлень : 217 Пункти профілю : 342 Репутація : 36 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Супи-пюре 27/10/2014, 08:37 | 1 |
| Смачні та густі супи-пюре
Гарбузовий крем-суп #2 Грибний крем-супчик #2 Суп-пюре з брокколі #3 Сочевичний суп-пюре з баклажаном #4 Французький грибний крем-суп #5 Суп-пюре із цвітної капусти #6 Гарбузовий суп-пюре з курячим м'ясом #7
Останній раз редагувалося: FataMorgana (22/11/2014, 14:32), всього регувалося 3 раз(-и) |
|
| |
Honda Admin
Кількість повідомлень : 406 Пункти профілю : 549 Репутація : 64 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Надвірна
| Тема: Re: Супи-пюре 29/10/2014, 18:37 | 2 |
| Дуже люблю супи-пюре. Переважно роблю їх "на око" і без точних рецептів або з приблизними складниками. Часто роблю гарбузовий з часничком, сирний, грибний і просто овочевий. Гарбузовий крем-суп
гарбуз (очищений) — 600г; базилік — 1/2ч.л.; петрушка — 1/2ч.л.; цибуля — 1шт; олія; тісто слоєне; сіль; часник — 1 зуб.
Приготування: Очищений гарбуз нарізати на кубики. Обсмажити на олії мілко нарізані цибулю та часник. Додати гарбуз, порізану зелень та сіль. Залишити тушитися на маленькому вогні до готовності гарбуза, підливаючи по необхідності воду. Після цього пропустити все через блендер до кремовидного стану.
( Я робила ще інакше: давала майже порівну гарбуза і картоплі, трохи моркви, відварювала до готовності. Потім збивала в блендері, додавала спеції, вершки або сметану, зелень, часник. Закипіло і готово;) Можна в тарілку давати зелень, грінки чи шинку.)
Грибний крем-супчик
1. відварити картоплю, злити майже всю воду 2. грибочки (шампіньйони, а ще ліпше наполовину з вареними білими) протушити в олії з цибулею 3. все це добро збити у блендері 4. додати спеції і вершки, довести до кипіння і виключити. |
|
| |
Honda Admin
Кількість повідомлень : 406 Пункти профілю : 549 Репутація : 64 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Надвірна
| Тема: Re: Супи-пюре 29/10/2014, 18:38 | 3 |
| Суп-пюре з брокколі
Ніжний та легкий суп-пюре. Замість курячого філе у рецепті можна використовувати філе індика.
ІНГРЕДІЄНТИ: Брокколі - 400 гр. Куряче філе - 2 шт. Картопля - 3-4 шт. Морква середня - 2 шт Цибуля - 2 шт. Олія - 2 ст.л. Спеції - до смаку
ПРИГОТУВАННЯ: Куряче філе порізати кубиками. Картоплю порізати кубиками. Моркву також нарізаємо шматочками. Цибулю тушимо на олії. Варимо суп 15 хвилин. Потім добавляємо розібране на суцвіття брокколі, посолити, поперчити і варити ще 10 хвилин. Готовий суп збити за допомогою блендера. Прикрасити зеленню. Куряче філе я не перебивала в блендері, а залишала цілі кусочки. Якщо після блендера залишаються комочки, можна додатково перетерти суп через сито. |
|
| |
Honda Admin
Кількість повідомлень : 406 Пункти профілю : 549 Репутація : 64 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Надвірна
| Тема: Re: Супи-пюре 29/10/2014, 18:38 | 4 |
| Сочевичний суп-пюре з баклажаномІнгредієнти сочевиця червона 150 г баклажани 450 г томати 300 г олія 60 г сіль 20 г суміш перців мелена 2 г вода 1 л Сочевичні супи дуже смачні і корисні. Зараз, коли за вікном сиро і холодно, такі супи є хорошою насичуючою і зігріваючою стравою. Особливе задоволення їсти свіжоприготований гарячий суп-пюре з невеликих супниць або піалок, приправивши прянощами за смаком. Приготування: Баклажани потрібно промити, зрізати шкірку, нарізати невеликими шматочками. Посипати сіллю, перемішати і залишити на 15-20 хвилин. Сочевицю потрібно промити, покласти в каструлю, залити 1 літром води. Довести до кипіння, варити близько години. Баклажани промити від солі, дати стекти воді. Злегка обсмажити на 2 ст.л. олії. Додати скибочки баклажанів до сочевиці. Проварити 5 хвилин. Помідори очистити від шкірки, подрібнити в пюре. Злегка протушкувати пюре на 1 ст.л. олії. Додати до сочевиці і баклажанів. Проварити ще 5 хвилин. Готовий суп спробувати на сіль. Подрібнити блендером в пюре. Малоапетитна суміш перетворюється в ніжний суп-пюре в осінніх тонах. При подачі приправити свіжомеленою сумішшю перців. |
|
| |
Honda Admin
Кількість повідомлень : 406 Пункти профілю : 549 Репутація : 64 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Надвірна
| Тема: Re: Супи-пюре 29/10/2014, 18:39 | 5 |
| Французький грибний крем-супІнгредієнти печериці 500 г бульйон курячий 1,5 л масло вершкове 6 ст. ложок вершки (15-20 %) 300 мл цибуля ріпчаста 1 шт. часник (зубці) 2 шт. горіх мускатний сіль перець чорний мелений Дуже ароматний і ніжний суп. Для приготування супу-пюре цибулю треба порізати кубиками, часник — пластинками. Підсмажити їх на вершковому маслі(4 ст.ложки) до легкої золотистості: Додати порізані пластинками гриби і просмажити ще 5-6 хвилин на малому вогні: Тим часом в каструлі підсмажити борошно1-2 хвилини на 2 ст. ложках вершкового масла: До грибів додати 1 склянку вершків, прогріти майже до кипіння і за допомогою блендера перетворити на пюре: В каструлю з борошном влити гарячий курячий бульйон, грибне пюре, додати мускатний горіх, посолити, поперчити, довести до кипіння. В кінці додати решту вершків і прогріти: Досолити за потребою і подавати гарячим: |
|
| |
Honda Admin
Кількість повідомлень : 406 Пункти профілю : 549 Репутація : 64 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Надвірна
| Тема: Re: Супи-пюре 29/10/2014, 18:39 | 6 |
| Суп-пюре із цвітної капустиІнгредієнти капуста цвітна 500 г картопля 3-4 шт. цибуля ріпчаста 1 шт. олія 4 ст. ложки морква 1/2 шт. сметана 200 г бульйон курячий 2 л сіль за смаком сир твердий 100 г кріп грінки Дуже ніжний літній бюджетний суп. Чудовий смак при безпроблемному приготуванні. Цвітну капусту відварити окремо 5-6 хвилин. Воду злити. В банячку потушити на олії дрібнопосічену цибулю на маленькому вогні 5-6 хвилин. Додати порізану дрібними кубиками картоплю і порізану маленькими шматочками моркву і тушкувати ще 6-7 хвилин, помішуючи. Додати бульйон. Варити 7-10 хвилин. Додати цвітну капусту. Проварити 2-3 хвилини. Посолити до смаку. Подрібнити суп блендером. Додати сметану, потертий сир і нагріти до кипіння. Ще раз посолити до бажаного смаку. Подавати, посипавши свіжим кропом з грінками. |
|
| |
krapochka
Кількість повідомлень : 122 Пункти профілю : 159 Репутація : 31 Дата реєстрації : 02.11.2014
| Тема: Re: Супи-пюре 15/11/2014, 18:55 | 7 |
| Гарбузовий суп-пюре з курячим м'ясом Склад: куряче філе 200г гарбуз 300г картопля 3шт цибуля 1шт часник 3 зубчика Приготування: Куряче філе порізати на дрібні шматочки і відварити до готовності. В сотейнику (або сковороді з високими боками) обсмажити часник з цибулькою, додати порізану кубиками картоплю і гарбуз. Обсмажувати 5 хвилин. Долити м'ясного бульйону і залишити тушкуватися до готовності. Потім перетерти все блендером. Додати кусочки м'яса. При подачі на стіл посипати зеленню і сухариками. Ще прочитала на просторах нету, що гарбузові супи смакують з пореєм. Додавати при подачі на стіл. Смачного!!! |
|
| |
Rozumnichka
Кількість повідомлень : 89 Пункти профілю : 93 Репутація : 4 Дата реєстрації : 26.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Re: Супи-пюре 1/12/2014, 23:08 | 8 |
| Вчора зробила цей суп-пюре з гарбузом і курячим м'ясом - смачненький , надзвичайно, навіть моя дитина їла із задоволення хоча, гарбуз недолюблює... Правда у рецепті не вказано на яку кількість води ця порція продуктів. Я робила на 2 л кастрюльку, то вийшов, рідкуватий, можна було б густіший, відповідно на наступний раз буду збільшувати к-сть складових. |
|
| |
Спонсорований контент
| Тема: Re: Супи-пюре | 9 |
| |
|
| |
|