|
|
| Фруктові десерти, солодощі, цукерки | |
| Автор | Повідомлення |
---|
FataMorgana
Кількість повідомлень : 217 Пункти профілю : 342 Репутація : 36 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Івано-Франківськ
| Тема: Фруктові десерти, солодощі, цукерки 26/10/2014, 23:43 | 1 |
| Яблука з ванільним соусом #2 Яблука печені з чорносливом, імбиром та корицею #3 Яблучні кола з медом #4 Корисні цукерки #5
Останній раз редагувалося: FataMorgana (2/11/2014, 16:34), всього регувалося 1 раз(-и) |
| | | Honda Admin
Кількість повідомлень : 406 Пункти профілю : 549 Репутація : 64 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Надвірна
| Тема: Re: Фруктові десерти, солодощі, цукерки 2/11/2014, 16:07 | 2 |
| Яблука з ванільним соусом: З яблук вирізати серцевину зі сторони корінця, начинити: джем+подрібнені горіхи+кориця за смаком. Зробити тонесенький надріз навкруги яблука (або можна яблуко поколоти виделкою, кому як подобається). Поскладати яблука в форму, налити на дно білого вина і поставити пекти Тим часом робимо соус: 1,5 ст молока + стручок ванілі кип"ятимо (я давала звичайну ваніль з пакетика). Окремо змішуємо 0,5 ст молока з 2 ст.л. цукру, даємо 1 жовток і 1 ст. л. крохмалю. Знімаємо молоко з вогню, тоненькою цівкою вливаємо суміш з жовтком, помішуючи. Довести до кипіння, але не кип"ятити. Прикрасити гілочкою свіжої м"яти. Соусу виходить дуже багато, можна брати половину інгредієнтів. І смачно, і корисно!
Останній раз редагувалося: Honda (2/11/2014, 17:52), всього регувалося 3 раз(-и) |
| | | Honda Admin
Кількість повідомлень : 406 Пункти профілю : 549 Репутація : 64 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Надвірна
| Тема: Re: Фруктові десерти, солодощі, цукерки 2/11/2014, 16:08 | 3 |
| Яблука печені з чорносливом, імбиром та корицеюІнгредієнти: Вихід: 4 порції, кожна по 284 ккал. Час приготування: 50 хв. 4 яблука, вирізати серцевину, 3 см кореня імбиру, натерти, 0,5 ч. л. меленої кориці, 4 ягоди чорносливу, дрібно посікти, 50 г коричневого цукру, 1 ст. л. вершкового масла, 4 кульки ванільного морозива для подачі. Спосіб приготування: Розігріти духовку до 200°С. Гострим ножем посередині навколо яблука, розрізати шкірку. Поставити яблука на деко на дно налити трішки води. У тарілці змішати імбир, корицю, чорнослив і цукор, щільно нафарширувати цією сумішшю яблука. Зверху покласти по шматочку масла. Поставити в духовку на 35-40 хв., поки яблука повністю не приготуються. Перевірити готовність, можна проткнувши яблуко гострим ножем, він повинен входити легко. Перекласти яблука на тарілки, полити соком, який зібрався на дні дека і подати до столу з ванільним морозивом. |
| | | Honda Admin
Кількість повідомлень : 406 Пункти профілю : 549 Репутація : 64 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Надвірна
| Тема: Re: Фруктові десерти, солодощі, цукерки 2/11/2014, 16:09 | 4 |
| Яблучні кола з медомінгредієнти: Яблука - 2 шт Борошно - 1 стакан Розпушувач - 1 чайна ложка Сода - ¼ чайної ложки Сіль - ¼ чайної ложки Яйце - 1 шт Сметана - ½ склянки Мед, кленовий сироп або варення Приготування: Яблука нарізати кружечками. Борошно, розпушувач, соду і сіль змішайте. Вбийте яйце і додайте сметану. Замісити тісто. Нагрійте сковороду на маслі. Занурте кожне кільце в тісто і обсмажте на сковороді з обох сторін. Подавайте з медом, варенням або кленовим сиропом. |
| | | Honda Admin
Кількість повідомлень : 406 Пункти профілю : 549 Репутація : 64 Дата реєстрації : 23.10.2014 Звідки : Надвірна
| Тема: Re: Фруктові десерти, солодощі, цукерки 2/11/2014, 16:16 | 5 |
| Корисні цукерки
Цукерки без шоколаду, без цукру, без масла і т. п. Робляться дуже швидко і просто, можуть мати різний смак. Я роблю цукерки з різних поєднань сухофруктів, це один з улюблених варіантів мого сімейства.
Інгредієнти: 100 г кураги 100 г інжиру в'яленого 100 г волоських горіхів 1 ст. л. меду кокосова стружка
Приготування:
Курагу і інжир замочити на 40 хв. в ромі або соці, наприклад апельсиновому. Горіхи обсмажити на сухій сковороді, остудити, подрібнити. Сухофрукти обсушити, подрібнити (я роблю це в блендера). Змішати подрібнені сухофрукти, горіхи і мед. Сформувати кульки, обваляти в кокосовій стружці, охолодити.
На замітку:
Сухофрукти в мене завжди замочені в ромі або коньяку, але в цьому випадку цукерки мають досить інтенсивний смак. Все ж мені більше подобається замочувати не дуже на довго. Я промиваю сухофрукти під гарячою водою і заливаю їх злегка підігрітим алкоголем або соком. Мені дуже подобаються цукерки з вишні та журавлини, дуже цікаво виглядають з темних родзинок і чорносливу в паніровці з какао. Якщо цукерки вийшли досить щільними, то кокосова стружка може не дуже добре до них прилипати ... в такому разі умочую сформовану кульку в апельсиновий сік і потім панірую. Замість меду можна додати джем, варення і т. п. З даної к-ті інгредієнтів виходить приблизно 25 цукерок D-3 см. Зберігаю в закритій коробці в холодильнику. |
| | | Спонсорований контент
| Тема: Re: Фруктові десерти, солодощі, цукерки | 6 |
| |
| | | | Фруктові десерти, солодощі, цукерки | |
|
| Права доступу до цього форуму | Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
| |
| |
| |
|